Πολιτική

18/03/2020 - 20:58

ΟΝΝΕΔ Λέσβου προς Ένωση Ιατρών ΕΣΥ: παίξατε με τη δημόσια υγεία «κορώνα-γράμματα»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση ΟΝΝΕΔ Λέσβου και Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου με αφορμή την συμμετοχή των τελευταίων στη συγκέντρωση - πορεία το Σάββατο εν μέσω κορονοϊού.

Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου στην ανακοίνωση της  Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου:

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Δ. Σ. της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου χαρακτηριστήκαμε ως «λαγοί» της κυβερνητικής πολιτικής. «Λαγός» είναι αυτός που κρύβεται πίσω από μάσκες και ρόπαλα σε μία πορεία σαν αυτή του Σαββάτου που συμμετείχατε. 

Ως οργάνωση που σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης δε δεχόμαστε καμία κριτική από εσάς που παίξατε με τη δημόσια υγεία «κορώνα-γράμματα» το Σάββατο στις δύο πορείες. Δεν σας κατακρίναμε ούτε για το μεταναστευτικό , ούτε για την κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία. Σας καταγγέλλουμε για ανευθυνότητα έναντι της υγείας των συμπολιτών μας, που μπορεί να καταλήξει σε υγειονομική βόμβα τις επόμενες εβδομάδες. Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση στην καταγγελία μας ήρθε από την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου (που ουδεμία σχέση έχουμε) και κυρίως από τον απλό κόσμο που ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας και μένει σπίτι για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοιός. Οι πράξεις και τα λόγια σας θα μείνουν στην ιστορία ότι δράσατε με γνώμονα το κομματικό σας συμφέρον και όχι με τον όρκο του <<Ιπποκράτη>>. Ως αμετανόητοι υποκριτές ούτε μία συγγνώμη δεν ζητήσατε δείχνοντας ότι συνειδητά συμμετείχατε και καλέσατε τον κόσμο στις πορείες του Σαββάτου αγνοώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Τώρα είναι η ώρα της πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού. Με το πέρας της δύσκολης αυτής περιόδου θα είμαστε εδώ να θυμίσουμε σε όλους το «έγκλημα» το οποίο πράξατε έναντι της δημόσιας υγείας.

Μοιράσου το άρθρο!