Πολιτική

08/12/2014 - 00:07

Όργιο Αστυνομικής βίας στη Μυτιλήνη - Να απομακρυνθεί άμεσα ο Αστυνομικός Διευθυντής - Καταγγελίες, ανακοινώσεις

yle="text-align: justify;">Ανακοινώσεις από κόμματα , φορείς και συλλόγους για το όργιο αστυνομικής βίας το βράδυ του Σαββάτου στη Μυτιλήνη. Να τονίσουμε ότι το Lesvosnews.net από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους αναγνώστες του για όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στη Μυτιλήνη δίνοντας τις αληθινές διαστάσεις.

Στο άρθρο αυτό θα φιλοξενηθούν όλες οι ανακοινώσεις :

 

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Υπεύθυνοι η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι για το χτεσινό όργιο αστυνομικής βίας στη Μυτιλήνη – Να απομακρυνθεί άμεσα ο Αστυνομικός Διευθυντής

Την 6η Δεκεμβρίου 2014 οι πολίτες της Μυτιλήνης έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς για τη Λέσβο οργίου αστυνομικής βίας. Τα χημικά μέσα στο Δημοτικό Θέατρο, ο ξυλοδαρμός και οι μαζικές και αναίτιες προσαγωγές πολιτών στο Φανάρι, οι ύβρεις και οι απειλές των ΜΑΤ εναντίον όσων διαδήλωναν ειρηνικά με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το αίτημα για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό δεν έχουν προηγούμενο στο νησί μας.

Η βία των δυνάμεων καταστολής ήταν τέτοια, ώστε όχι μόνο πέταξαν μία διαδηλώτρια στη θάλασσα, αλλά στη συνέχεια την συνέλαβαν και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου την κράτησαν για ώρες με βρεγμένα ρούχα. Μαζί της ήταν 26 ακόμα ξυλοκοπημένοι προσαχθέντες που δεν τους δόθηκαν ούτε εξηγήσεις για το λόγο της κράτησής τους ούτε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ή με δικηγόρο.

Η χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη ήταν απολύτως σχεδιασμένη, γεγονός που διαφαινόταν από την αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της πόλης, τις απειλές κατά δημοσιογράφων και τις προληπτικές προσαγωγές των προηγούμενων ημερών. Η στρατηγική της έντασης και της μηδενικής ανοχής που ακολουθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, στοχεύοντας στον εκφοβισμό των πολιτών, βρήκε χτες στη Μυτιλήνη τους πιο πιστούς εκτελεστές της στα πρόσωπα της τοπικής ηγεσίας της αστυνομίας.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καταγγέλλει τα γεγονότα και θεωρεί υπεύθυνους την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τους πολιτικούς της προϊσταμένους. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του Αστυνομικού Διευθυντή που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της εφαρμογής της χτεσινής επιχείρησης εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Είναι το ίδιο επικίνδυνος για τους πολίτες όσο και η κυβέρνηση που επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης για να εμφανιστεί στη συνέχεια δήθεν ως εγγυήτρια της σταθερότητας.

Το σχέδιο της μνημονιακής συγκυβέρνησης για πρόκληση ταραχών και δικαιολόγηση της επιβολής αστυνομικού κράτους θα πέσει στο κενό. Το πολιτικό τέλος των μνημονίων και των υποστηρικτών τους δεν θα σημάνει και το τέλος της πολιτικής στον τόπο μας – αντίθετα σηματοδοτεί ήδη την αναγέννησή της.

 


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

 

Αυτοί που έφεραν τη φτώχεια στο λαό, σκοτώνουν τώρα το Νίκο Ρωμανό!

Η κατάσταση που βιώσαμε χθες 6 Δεκέμβρη στην πορεία στη Μυτιλήνη δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα φασίζοντα αντανακλαστικά της καταρρέουσας ακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Βλέποντας τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε πανελλαδικό επίπεδο αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ότι σκοπός είναι η βίαιη καταστολή του κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα η Μυτιλήνη ήταν μία από τις επαρχιακές πόλεις που βγήκε χθες στους δρόμους, όχι μόνο για την επέτειο των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και για να σταθεί αλληλέγγυα στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό, που βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 28 μέρες λόγω της απαγόρευσης χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους τους κρατουμένους.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν από νωρίς εμφανής σε όλα τα σημεία της πόλης και η απρόκλητη καταστολή που δέχτηκε το σώμα της πορείας προς το τέλος της ήταν άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα του νησιού. Oι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού των διαδηλωτών, ο εγκλωβισμός τους μέσα στο Δημοτικό Θέατρο, η ρίψη χημικών μέσα στην πορεία και οι 27 τυφλές προσαγωγές δεν μπορεί παρά να έκαναν πολύ περήφανο τον υπουργό «Δημόσιας Τάξης» Βασίλη Κικίλια.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε τη στάση της αστυνομίας απαράδεκτη και καλούμε να απολογηθούν εκείνοι οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν χθες στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Η κυβέρνηση, με την ολοένα αυξανόμενη ένταση της καταστολής των τελευταίων χρόνων, θέλει να διαμηνύσει στην κοινωνία ότι η μόνη της επιλογή είναι να ζει μέσα στο φόβο. Το κίνημα ανατροπής, όμως, δεν τρομοκρατείται. Η κρατική τρομοκρατία θα τσακιστεί στους δρόμους του αγώνα. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει!

 


ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη στη Μυτιλήνη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η πορεία ολοκληρωνόταν στο ύψος των Κεντρικών Λυκείων, επιτέθηκαν στον κύριο όγκο των διαδηλωτών με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, καταδίωξαν και χτύπησαν δεκάδες, τους απόκλεισαν στο Δημοτικό Θέατρο και σε καταστήματα όπου αυτοί κατέφυγαν και, τέλος, συνέλαβαν και προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα 27 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μία συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Πολλοί ακόμα διαδηλωτές, συνάδελφοί μας και άλλοι, κινδύνευσαν σοβαρά από την βιαιότητα της αστυνομίας και από την επίθεση με τα χημικά. Πριν τρεις μέρες άλλωστε αστυνομικοί είχαν προπηλακίσει δύο δημοσιογράφους που κάλυπταν την πορεία για τον Ν. Ρωμανό.

Συναδέλφισσες/-οι

Εδώ και πολλές εβδομάδες η πόλη της Μυτιλήνης κατακλύζεται σε κάθε γωνιά από διμοιρίες ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, γεγονός πρωτόγνωρο για τον τόπο μας. Διαμορφώνουν έτσι συνθήκες φόβου προκειμένου να περάσουν το νέο μνημόνιο και τα νέα βάρβαρα μέτρα (μισθολόγιο, ασφαλιστικό, απολύσεις κ.λπ.) χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.

Για να το πετύχουν αυτό σπρώχνουν στον θάνατο έναν νέο άνθρωπο, τον Νίκο Ρωμανό, που διεκδικεί με συγκινητικό τρόπο το δικαίωμά του στη μόρφωση. Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για την βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Πολιτεία το δίκαιο αίτημα ενός νέου παιδιού να σπουδάσει όντας κρατούμενος. Η υποκρισία των κυβερνητικών παραγόντων και του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης στο θέμα αυτό είναι εξοργιστική: την ώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι με χαριστικές αποφάσεις έμποροι ναρκωτικών, τραπεζίτες-καταχραστές, μιζαδόροι πολιτικοί και στελέχη πολυεθνικών, το κράτος εξαντλεί ρεβανσιστικά την αυστηρότητά του σε ένα εικοσάχρονο παιδί.

Ø  Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του.

Ø  Αντιστεκόμαστε συλλογικά στη «σιδερένια φτέρνα» της καταστολής και της ισοπέδωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Παλεύουμε συνολικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας

 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μέρες χούντας στο κέντρο της Μυτιλήνης   (κλικ στο σύνδεσμο)

 


Κάποιοι και Κάποιες από τις κινηματικές διαδικασίες της Λέσβου

Είναι καιρός να παραδεχτούμε -με αφορμή την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού- ότι κάτι πάει στραβά σ’ αυτό τον κόσμο και ιδιαιτέρως σ’ αυτή τη χώρα. Ας μη μακρηγορούμε θεωρητικά για τους σκοπούς της απεργίας πείνας και τις γελοιότητες που προτείνονται ως λύσεις. Ο 21 ετών Ν. Ρωμανός, το κωλόπαιδο των «Βορείων προαστίων» (που απαρνήθηκε, στο όνομα των αξιών του, όλα αυτά για τα οποία άλλοι πουλάνε την ίδια τους την ψυχή), ο «ληστής τραπεζών» (που όλοι τις μισούν επειδή μας πίνουν το αίμα, αλλά μπροστά στη δουλικότητά και τις ενοχές τους, σήμερα υπερασπίζονται) μένει σήμερα στην ιστορία ως ο άνθρωπος που επιτέλους (σ’ αυτή τη χώρα) αναλαμβάνει, βάζοντας το σώμα του μπροστά μέχρι τελικής πτώσης, την βαριά πολιτική ευθύνη να καλέσει την κοινωνία σε γενικευμένη εξέγερση για να ανακόψει το καταστροφικό σκοτάδι που εξαπλώνεται. Αυτός είναι ο αγώνας ενάντια στον παραλογισμό της εξουσίας και το θάνατο.

Ανταποκρινόμενες και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του, στις 5 Δεκέμβρη καταλάβαμε το Δημαρχείο Μυτιλήνης με σκοπό να επανοικειοποιηθούμε ένα χώρο στο κέντρο της πόλης, μετατρέποντάς τον σε κέντρο αγώνα. Την ίδια στιγμή, το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζει να απλώνεται διεθνώς: διευρύνεται με δεκάδες παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις δημόσιων κτηρίων.

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;

Απέναντι μας στέκει με πρωτοφανές θράσος μια κρατική-κυβερνητική μαφία μεγαλο-απατεώνων, απαρτιζόμενη από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκουπίδια της μεταπολίτευσης, προσπαθώντας με αναίσχυντο τρόπο να μας πείσει ότι η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι ανεξάρτητη. Η λίστα με τα ακροδεξιά αυτά αληταριά είναι πολύ μεγάλη: ξεκινάει από τους θιασώτες της δήθεν ανεξάρτητης «δικαιοσύνης» και εκτείνεται μέχρι τους ανισόρροπους ακροδεξιούς που με τον πιο ξετσίπωτα εκδικητικό τρόπο βγάζουν το ρεβανσιστικό τους μίσος. Όλοι μαζί, επιτίθενται στους ανθρώπους που διατηρούν ζωντανή τη φλόγα της αξιοπρέπειας, του περί δικαίου αισθήματος και των αξιών για έναν ανθρώπινο κόσμο (που εκ των πραγμάτων πλέον περνάει μέσα από την επανάσταση ολόκληρης της κοινωνίας) στην περίοδο της κρίσης.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η ένστολη συμμορία που χαριτωμένα αποκαλείται «αστυνομία»: οι κουκουλοφόροι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής, που έχοντας τη λευκή επιταγή που τους έχει δοθεί από τους προαναφερθέντες προβαίνουν σε μια ασύδοτη κάλυψη της δικής τους αιμοδιψούς μανίας. Αν και αργοπορημένα, η Μυτιλήνη συναντά το πραγματικό πρόσωπο της συμμορίας της ΕΛ.ΑΣ, που με σχετικά φρέσκια την πίκρα από την αλλεπάλληλη καταστροφή των γραφείων των ομοϊδεατών τους από το αντιφασιστικό κίνημα, αποφάσισε να υπερασπιστεί τα γραφεία (αφού κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρθηκε, προς τιμήν του, να το κάνει) μεταφέροντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής στη Λέσβο.

Πάνοπλοι πλέον, χωρίς διακριτικά, χτυπάνε άοπλους πολίτες, κάνουν βίαιες προληπτικές προσαγωγές, ξυλοκοπούν δημοσιογράφους, κυνηγούν πιτσιρικάδες για μικροποσότητες κάνναβης ενώ είναι οι ίδιοι βασικοί κρίκοι της αλυσίδας των καρτέλ του λευκού θανάτου (όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα γεγονότα της Λήμνου). Πλέον, επελαύνουν καθημερινά και επιχειρούν την εμπέδωση ενός κλίματος τρομοκρατίας και μπατσοκρατίας με τα ανθρωποειδή που είναι γνωστά ως «ασφ-αλίτες». Ο ψευτο-τσαμπουκάς και το θράσος όλων αυτών έφτασε στην άγρια καταστολή της πορείας της 6ης Δεκέμβρη, όπου κατέληξαν να ρίχνουν τις καρκινογόνες χημείες τους μέσα στον κλειστό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, και σε μια άλλη περίπτωση να πετάξουν στη θάλασσα διαδηλώτρια την οποία στη συνέχεια συνέλαβαν με χειροπέδες.

Αντίθετα από την διακινούμενη για λόγους ψηφοθηρίας αφήγηση, η κατάληψη του Δημοτικού Θεάτρου, που αν δεν υπήρχε είναι προφανές ότι ο δήμαρχος της πόλης θα ήταν άφαντος, κατάφερε τελικά να απελευθερώσει τους προσαχθέντες διαδηλωτές από την ομηρία των ένστολων τραμπούκων.

Αλλά δεν ξέρουν ότι μόλις άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εκτός Μυτιλήνης διμοιρία των ένστολων τραμπούκων δεν είναι ικανή να κάμψει το ποτάμι της κοινωνίας που είναι έτοιμο να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να αφήσει, αντί για καμένη γη, έναν κόσμο ανθρώπινο: έναν κόσμο όπου η αλληλεγγύη, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ομορφιά θα κυριαρχεί.

Οι φτηνοί διασκεδαστές του κράτους δεν είναι πλέον μόνο γελοίοι αλλά και επικίνδυνοι. Τα δόντια μας θρυμματίζονται από το σφίξιμο στην ιδέα του πόσο αδίστακτο μπορεί να γίνει ένα κράτος. Αλλά το κράτος δεν είναι τίποτα – και η κοινωνία είναι τα πάντα. Οι τίτλοι του τέλους θα είναι εκτενείς και θα μας χωράνε όλους, με μια μόνο διαφορά: εμείς αξιώνουμε τη συμμετοχή μας στους αρχικούς τίτλους ενός κόσμου που έρχεται.

  • Έξοδο στο Ρωμανό – Έφοδο στον ουρανό
  • Κραυγή ασφυξίας για μια ανάσα ελευθερίας
  • Αλληλεγγύη στους αναρχικούς απεργούς πείνας – δύναμη στο Ν. Ρωμανό ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Κάποιοι και Κάποιες από τις κινηματικές διαδικασίες της Λέσβου

Υ.Γ : Το μόνο σίγουρο που δεν μπορεί να κάνει ο θεός άμα κατέβει είναι να σώσει την δυστυχώς συντοπίτικη ομοφοβική κοπριά, με το πλούσιο οικογενειακό δέντρο σε ταγματασφαλίτες, χίτες και ρουφιάνους, που ακούει στο όνομα Χ. Αθανασίου.

Υ.Γ.2: Σε αντιδιαστολή με τη μικροπρέπεια των υπολοίπων μαγαζιών, το ΣΕΑΛ κατάφερε να υπενθυμίσει ότι όταν υπάρχουν εποχές που παραπέμπουν σε χούντες, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους για να υποδεχτούν τους κυνηγημένους από την εξουσία. Οι υπόλοιποι ας ξέρουν ότι η ύβρις καταλήγει πάντοτε σε δίκη. Τέλος, ένα μεγάλο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά στους ανιδιοτελείς ανθρώπους που προσέφεραν την ψυχική αλλά και υλική τους υποστήριξη στην κατάληψη του Δημαρχείου.Τα τρόφιμα, η ενθάρρυνσή τους, τα ωραία τους βλέμματα είναι ό,τι μας έχει απομείνει για να κρατηθούμε όρθιοι στην εποχή της βαρβαρότητας. Τους αγαπάμε.

Μοιράσου το άρθρο!