Πολιτική

25/11/2022 - 15:47

Οριστική απόφαση - Ενίσχυση για ΟΛΟΥΣ τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής στη Λέσβο

Δήώση Χαράλαμπου Αθανασίου: 

Η καταβολή της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας, για την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021, ότε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είχαμε μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου, έχει οριστικοποιηθεί.

Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά και δρομολογήσαμε την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης (de minimis) στους ελαιοπαραγωγούς μας, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Λέσβο στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και θα συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς, τους οποίους θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και θα συζητήσει κάθε θέμα που αφορά τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας. 

δ

Διευκρινίζω ότι το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται να είναι ύψους 8.000.000 ευρω περίπου και αφορά ΟΛΟΥΣ τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού.

  Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά έδωσε την εντολή καταβολής της ενίσχυσης, όσο και τον κ. Γεωργαντά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής μέσω του de minimis.

Μοιράσου το άρθρο!