Πολιτική

20/01/2011 - 12:28

Οσμή σκανδάλου στην κατασκευή του δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης

Γράφει ο Στράτος Γιακαλής στο Ιστολόγιο του

Κατά καιρούς διαβάζουμε στον τοπικό τύπο μια σειρά περιστατικά που έχουν την οσμή σκανδάλου. Ειδικά με όχημα κατασκευαστικά έργα οδοποιίας. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η περιφεριακή παράταξη του Σύριζα «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» κατάγγειλε τέτοιες μεθοδεύσεις, με απευθείας αναθέσεις έργων, που κάνει η κυβέρνηση στα λιμάνια Σιγρίου, Μυτιλήνης καθώς και έργα βιολογικού καθαρισμού που γίνονται στο νησί μας.

Συγκεκριμένα η συνδικαλιστική παράταξη του Σύριζα ανέφερε τότε: «Η κυβέρνηση με την με αριθμό. ΔΙ /0/3141/1-9-2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δημήτρη Pέππα και Σταύρου Αρναουτάκη προσπαθεί να αναθέσει μεγάλο μέρος από τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, (λιμάνια Σιγρίου, Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου) καθώς και έργα βιολογικών καθαρισμών, στην «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τα αντίστοιχα νομαρχιακά Συμβούλια Λέσβου, Χίου και Σάμου, καθώς και οι ΟΤΑ των νησιών, δεν έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις, άλλα ούτε και έχουν εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη τους στην απόφαση αυτή».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα αναφέρω δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκτέλεση του έργου. Μιλάω για την νέα κατασκευή του δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «αρμόδιος» για να διαπιστώσει ότι η μελέτη στην κατασκευή του είναι όχι απλώς προβληματική αλλά εγκληματική θα έλεγα που μπορεί να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα λόγω ότι τα όμβρια ύδατα δεν είχαν κανάλια διαφυγής με αποτέλεσμα να πλημυρίζουν χωράφια και μαγαζιά δημιουργώντας μεγάλες καταστροφές. Υποσχέσεις από τους κυβερνώντες διαχρονικά είχαν δωθεί πολλές που όμως ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Και σήμερα που βλέπουμε ότι πάει να κατασκευαστεί ο νέος δρόμος διαπιστώνουμε ότι σκοπιμότητες επιβάλλουν να γίνει ένα ημιτελές έργο.

Και ενώ είναι φανερό ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο σχεδιασμός και η χάραξη του δρόμου έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ξενόφερτου εμπόρου κ. Αλιβιζάτου, που απέφυγε την απαλλοτρίωση –με ποιο τρόπο άραγε;- με αποτέλεσμα ο δρόμος να μην περάσει μέσα από την ιδιοκτησία του κάνοντας ολοφάνερη την έλλειψη σωστής μελέτης του έργου δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το θέμα όμως αυτό θα επανέλθω παραθέτοντας βίντεο και φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Μοιράσου το άρθρο!