Πολιτική

27/09/2023 - 17:17

Π. Χριστόφας στο Επιμελητήριο Λέσβου: Δήμος σύγχρονος, ευρωπαϊκός, ελκυστικός για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Συνάντηση του Παναγιώτη Χριστόφα με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου

Τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Μυρσινιά, και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την επίλυση χρόνιων ζητημάτων, αλλά και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Μυτιλήνης.

 

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα, στα οποία απαιτείται η συμβολή της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης και ζητήματα που έχουν να κάνουν ευρύτερα με την καθημερινότητα της πόλης και των οικισμών αλλά επηρεάζουν άμεσα την επιχειρηματικότητα. 

Ο κ. Χριστόφας επεσήμανε πως το Επιμελητήριο Λέσβου αποτελεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο του Δήμου Μυτιλήνης και είναι απαραίτητη η μεταξύ τους ουσιαστική συνεργασία σε ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων, από την κατάθεση κοινών προτάσεων για χρηματοδοτήσεις έως το πεδίο του πλάνου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των στοχευμένων παρεμβάσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ανά περιοχή.

Απαντώντας, επίσης, σε σχετικό αίτημα του επιμελητηρίου σχολίασε πως στο πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» προβλέπεται ο ορισμός Αντιδημάρχου με αποκλειστικές, σαφείς και διακριτές αρμοδιότητες που αφορούν τον χώρο του τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε μια ουσιαστική, καθαρή συνεργασία προς όφελος του Δήμου και του Επιμελητηρίου, αλλά πολύ περισσότερο εκείνων που εξυπηρετούμε, δηλαδή των πολιτών και των επιχειρηματιών. Μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο, καθιστώντας τον Δήμο μας σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ελκυστικό για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» σχολίασε ο κ. Χριστόφας.

εο

Μοιράσου το άρθρο!