Πολιτική

10/09/2014 - 21:18

Π. Βογιατζής: Μεγάλη καθυστέρηση του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων

style="text-align: justify;"> 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση της εφαρμογής του Προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2014.
 
Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη, ειδικά για τη Λέσβο, όπου ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» είναι ο πρώτος πανελλαδικά σε αριθμό δικαιούχων. 
 
Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση του Βουλευτή.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ:
 
ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, 
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
 
ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2014
 
Το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους εφαρμόζεται στην Ε.Ε. από το 1987 και στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 σε ετήσια βάση. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του Προγράμματος ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής των διαφόρων Περιφερειακών Ενοτήτων. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος διανέμονται ετησίως βασικά είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη, ειδικά για τη Λέσβο, όπου ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» είναι ο πρώτος πανελλαδικά σε αριθμό δικαιούχων. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως για το 2012 οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονταν στο Ν. Λέσβου σε 9.641 άτομα και για το 2013 σε 5.999 άτομα.
Με δεδομένη συνεπώς, τη σημασία του συγκεκριμένου Προγράμματος για όλους τους συμπολίτες και συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ιδιαίτερη ανάγκη, εν μέσω μάλιστα της οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, αλλά και το γεγονός ότι μετά τις αλλαγές στο ταμείο χρηματοδότησης αρμόδιο πλέον για την εφαρμογή του Προγράμματος είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
 
1. Πότε αναμένεται να στείλει το Υπουργείο Εργασίας τη σχετική εγκύκλιο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των δικαιούχων, η οποία υπενθυμίζεται ότι μέχρι πέρυσι ξεκινούσε το μήνα Μάιο, και η διαδικασία διανομής των τροφίμων για το έτος 2014;
 
 
Ημερομηνία
10/09/2014
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
 
 

Μοιράσου το άρθρο!