Πολιτική

11/11/2010 - 10:48

Π. Βογιατζής – Ν. Γιακαλής στο Βόρειο Αιγαίο: Γιατί να επιλέξετε εμένα και όχι τον αντίπαλο

Και οι δύο απαντούν με λίγα λόγια, σε δύο απλά, κοινά  ερωτήματα που θέτουν οι ψηφοφόροι πριν την κάλπη και τα διατύπωσε για λογαριασμό τους, το eklogika.gr.Διαβάστε τις απαντήσεις που  έστειλαν και αποφασίστε τι θα ψηφίσετε στην κρίσιμη αναμέτρηση του Βόρειου Αιγαίου:

-Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μήνυμα της εκλογικής αναμέτρησης του Α΄ γύρου;

Παύλος Βογιατζής:

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Τα νησιά μας, τίμησαν την πρότασή μας για αγωνιστικότητα. Επέλεξε ο «Αγώνας για να νησιά μας» να γίνει ακόμα πιο μαζικός. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Α γύρου, επικυρώνει τη βούληση των συμπολιτών μας να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλάξουμε την πρόοδο των νησιών μας. Γιατί εμείς μπορούμε να συγκρουστούμε με όσα μας κρατούν εγκλωβισμένους στην παρακμή. Τα νησιά μας, στις 14 Νοεμβρίου για μια ακόμη φορά, με τη θετική τους ψήφο θα φωνάξουν ένα μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή μας προσέγγιση, ΝΑΙ στην αγωνιστική συνεργασία, ΝΑΙ στη δημιουργία ενός ρεύματος συλλογικής και ατομικής προόδου για τους συμπολίτες μας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Νάσος Γιακαλής:

«Το μήνυμα της κάλπης την 7η Νοέμβρη ήταν σαφώς ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, είτε αυτό εκφράστηκε με τη μεγάλη αποχή, είτε με τα πολλά άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Οι πολίτες όμως πρέπει να ξέρουν, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικά σε αυτές για την ανάδειξη του αιρετού περιφερειάρχη -πάγιο και διαχρονικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης- κρίνεται η ανάπτυξη του τόπου, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Θεωρούμε ότι την ερχόμενη Κυριακή, οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν και να λειτουργήσουν θετικά, εκλέγοντας αυτοδιοικητικούς με όραμα και εμπειρία, που πιστεύουν στο νέο αυτό θεσμό».

-Γιατί να επιλέξει εσάς ο ψηφοφόρος και όχι τον «αντίπαλό» σας;

Παύλος Βογιατζής:

«Η καθοριστική μας διαφορά, είναι ότι ο «Αγώνας για τα νησιά μας» μπορεί να είναι μπροστάρης τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες. Με την αγωνιστική συνεργασίαόλων των πολιτών ανεξάρτητα με την πολιτική τους τοποθέτηση στον Α γύρο, θα δυναμώσουμε την αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση για τα αγροτικά προϊόντα, για τις μεταφορές, για την οικονομία. Για όλα όσα μας κρατούν εγκλωβισμένους στο παρελθόν. Γιατί εμείς έχουμε αποδείξει ότι επιδιώκουμε τη συγκέντρωση των δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός ρεύματος συλλογικής και ατομικής προόδου για τους συμπολίτες μας. Είμαστε προσηλωμένοι στις ιδέες τηςδημοκρατίας, της ειρήνης και της ανιδιοτελούς συμμετοχής στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανείς δεν δικαιούται να κάνει παιχνίδια με τη δημοκρατία και τη σταθερότητα στην ακριτική περιοχή μας. Τα παιχνίδια «εκβιαστικών διλημμάτων» δεν αφορούν τα νησιά μας».

Νάσος Γιακαλής:

«Ευτυχώς, στις τοπικές κοινωνίες τα στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι γνωστά και έχουν την ιστορία τους. Έχω υπηρετήσει για 8 χρόνια την αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος, αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος και για περίπου 3 ½ χρόνια ως διορισμένος Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου. Επί των ημερών μου (1993-1996), η Περιφέρεια Β.Αιγαίου ήταν η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε απορροφητικότητα κονδυλίων. Σχεδιάσαμε τότε, σημαντικά έργα, από τα οποία άλλα υλοποιήθηκαν και άλλα υλοποιούνται ακόμα και σήμερα. Γι' αυτό, είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες των νησιών του Β.Αιγαίου, εκλέγοντάς με την Κυριακή ως τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη, θα δώσουν τη δυνατότητα στο Συνδυασμό μας να ξεκινήσει από τις αρχές του 2011 μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τα νησιά μας, για την προκοπή του τόπου μας και για το μέλλον των παιδιών μας».

Μοιράσου το άρθρο!