Πολιτική

03/12/2019 - 17:28

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα

Σε εποχές κενού περιεχομένου επαναλήψεων και κλισέ, οι παγκόσμιες ημέρες αμφισβητούνται ως προς το ειδικό βάρος τους και τη χρησιμότητα τους.

Και όμως κάθε υπενθύμιση, κάθε πρόσκληση για προβληματισμό, για κινητοποίηση, για δράση με αφορμή αυτές τις μέρες, συνεισφέρει υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων, υπέρ της εξέλιξης της κοινωνίας μας.

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οφείλουμε αφού μιλήσουμε για ισότητα, αξιοπρέπεια, για πρόσβαση, για ευημερία, για έναν κοινά βιωμένο κόσμο, να κάνουμε το δικό μας προσωπικό βήμα για να συμβάλλουμε σε αυτήν την εξέλιξη.

Μέριμνά μας, στην πορεία μας να κατακτήσουμε τα όνειρά μας, ας είναι και η συμμετοχή μας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Για το κάθε παιδί, για τον κάθε ενήλικα, για τον κάθε ηλικιωμένο, για αυτούς που μπορεί να μην είναι δικοί μας άνθρωποι, αλλά μας ενώνει το δικαίωμα στην ύπαρξη και στην ορατότητα, να παλεύουμε να μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, ίσο μερίδιο στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας και του πολιτισμού μας.

Για την υγεία τους, τη διαβίωσή τους, την εργασία τους, την αξιοπρέπειά τους, για την πρόοδο τους. Να παλεύουμε να μπορούν να ζουν την ημέρα ίδια όπως όλοι, να παλεύουμε να έχουμε κοινό παρόν και κοινό μέλλον.

 

Παναγιώτης Χριστόφας

ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο

Περιφερειακός Σύμβουλος

Μοιράσου το άρθρο!