Πολιτική

01/03/2013 - 21:36

Παγκόσμια ημέρα πολιτικής προστασίας

Με αφορμή την καθιερωμένη πια 1η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει μεταβολές και στο άλλοτε ήπιο κλίμα της περιοχής μας. Τα καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά και απρόβλεπτα, ενώ η Ελλάδα αποτελεί μία κατ’εξοχήν σεισμογενή χώρα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να καραδοκεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Δήμος Λέσβου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατέψει τις ζωές συνδημοτών μας και τις περιουσίες τους από τέτοια φαινόμενα.
Παρ’όλα αυτά, οι δυνάμεις τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ασύμμετρες ως προς τα διαθέσιμα μέσα και πόρους του Δήμου Λέσβου.
Ας είναι λοιπόν η σημερινή μέρα ένα κάλεσμα για την απολύτως απαραίτητη συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία της Πολιτικής Προστασίας, πριν συμβεί η θεομηνία, μέσα από συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα αλλά ακόμη και ανεξάρτητα.
Τέλος, ενημερώνουμε το κοινό για ακόμη μία φορά ότι μέσω της ιστοσελίδας http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/promote/odigies.csp  , οι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις οδηγίες αυτοπροστασίας από την θεομηνία, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την πρώτη αντιμετώπισή της, όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν.
 

Μοιράσου το άρθρο!