Πολιτική

31/05/2013 - 11:35

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Ζερδελής : Το κλείσιμο της δημόσιας βιβλιοθήκης Μυτιλήνης είναι εγκληματικό για το τόπο.

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Ζερδελής : Το κλείσιμο της δημόσιας βιβλιοθήκης Μυτιλήνης είναι εγκληματικό για το τόπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Λέσβο, συνοδευόμενος από το βουλευτή Λέσβου Γιάννη Ζερδελή και στελέχη της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, επισκέφτηκε χθες Πέμπτη τη δημόσια Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης και συνομίλησαν με το προσωπικό της για τη φημολογούμενη από τη κυβέρνηση «συγχώνευση» της μαζί με τη βιβλιοθήκη της Μήθυμνας.

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου για τη σημασία της βιβλιοθήκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, η βιβλιοθήκη δανείζει περίπου 1000 βιβλία το μήνα, έχει μια μοναδική συλλογή τοπικών εφημερίδων από τα τέλη του προηγούμενη αιώνα που γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν και είναι ανοιχτή  και το Σαββάτο, εκτός των καθημερινών ημερών. Η Δημόσια βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διαθέτει πάνω από 100.000 τίτλους βιβλίων, πολλά απ’ τα οποία χρονολογούνται από πολύ παλιά.

Μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Ζερδελής έκαναν την ακόλουθη δήλωση : «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχοντας ήδη εδώ και καιρό αφήσει τη δημόσια βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης να ερημώσει , την οδηγεί τώρα στο κλείσιμο. Η βιβλιοθήκη έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο και μπορεί να προσφέρει [πολύ σημαντικά πράγματα στη μόρφωση των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Είναι πραγματικά κρίμα, μια ιστορική βιβλιοθήκη να λειτουργεί με τακτικό προσωπικό μια καθαρίστρια:! Η κυβέρνηση αρνείται πια ακόμα και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της στη κοινωνία και τη νεολαία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα στηρίξει τις δημόσιες βιβλιοθήκες και θα περιφρουρήσει το πλούτο που περιέχουν»

Μοιράσου το άρθρο!