Πολιτική

03/10/2011 - 10:11

Πανεπιστήμιο Αιγαίου και της Μυτιλήνης το κάγκελο

Πέστε μου ρε άνθρωποι, πως γίνεται ένα παιδί από χωριό της Κεφαλονιάς να πάει στη Μυτιλήνη μέσω Αθήνας με κόπο, ξενύχτι, ταλαιπωρία και έξοδα... με αβέβαια την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω των παράνομων καταλήψεων και της επερχόμενης απεργίας του διδακτικού προσωπικού;

Αν δεν πάει αύριο Δευτέρα 3/10 και γίνουν μαθήματα τότε εισπράττει απουσίες και κόβεται.

Αν όμως πάει και από την άλλη Δευτέρα 10/7 κάνουν 5θήμερη απεργία οι καθηγητές τότε πρέπει να επιστρέψει στην οικογένειά του στην Κεφαλονιά με νέα έξοδα ταλαιπωρία, ξενύχτι και κόπο.

Τι σόι ταλαιπωρία είναι αυτή εν μέσω οικονομικής κρίσης, με το Υπουργείo Παιδείας άφαντο και κανείς δε συγκινείται; 

Δε φτάνει το 1.000ρικο μηνιαίο χαράτσι που στέλνουμε στη Μυτιλήνη έχουμε και τα extra;

Τώρα που η Αθήνα έχει πληθώρα άδειων πάμφθηνων διαμερισμάτων που τα χαίρονται οι μετανάστες εμείς αποδημούμε και στηρίζουμε την πανάκριβη Μυτιλήνη, όπου για κάθε παλιόσπιτο σου ζητάνε 350 ευρώ, ενώ η αστική συγκοινωνία σταματάει στις 9 το βράδυ υποχρεώνοντας το φοιτητόκοσμο να χρησιμοποιεί ταξί.

Ντροπή και αίσχος των κυβερνούντων που έφτιαξαν δυσπρόσιτες σχολές στα πέρατα της χώρας εξυπηρετώντας τοπικά συμφέροντα και μάλιστα σε αγροτικές και τουριστικές περιοχές όπου οι κάτοικοι έχουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, παρατώντας τους άνεργους Αθηναίους στη μοίρα τους, με κλειστές επιχειρήσεις, άδεια μαγαζιά και σπίτια.

Καμαρώστε περιφερειακή ανάπτυξη που στηρίζεται στους μετανάστες φοιτητές! Την Αθήνα ποιος θα τη ζήσει οέ;

------------------------------ Αναγνώστης  από το tro-ma-ktiko.blogspot.com

Μοιράσου το άρθρο!