Πολιτική

30/01/2018 - 05:57

Παραδεκτή για εξέταση έγινε η αναφορά των Δημάρχων προς το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με το καθεστώς ΦΠΑ

Η αναφορά που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι νησιών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τις αντίστοιχες ΠΕΔ, έγινε παραδεκτή για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Αναφορών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πληροφορίες για το πρόβλημα που περιέχονται στην αναφορά των Δημάρχων.

Παράλληλα, η αναφορά προωθήθηκε προς άλλες συναρμόδιες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων καθώς και στη Διακομματική Ομάδα “Θάλασσες, Ποταμοί, Νησιά και Παράκτιες Περιοχές”.

Στην αναφορά που κατατέθηκε στοιχειοθετείται η άνιση μεταχείριση των νησιών σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, όσον αφορά τον ΦΠΑ & την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ποσοστού. Η καλή τεκμηρίωση που έγινε, αποτυπώνεται στο πρόσφατο έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή Αναφορών ενημερώνει για το παραδεκτό του αιτήματος.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, αποφασίστηκε η περαιτέρω νομική υποστήριξη του θέματος στα Ευρωπαϊκά όργανα.

 

Ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου Δήμου Χίου

Μοιράσου το άρθρο!