Πολιτική

17/03/2013 - 00:53

Παραιτήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καλλονής

Παραιτήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καλλονής

 

O αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, υπέβαλε χθες  την παραίτησή του, που αυτήν τη φορά όπως δηλώνει θα είναι αμετάκλητη. Ήδη τις δύο προηγούμενες χρονιές της θητείας του, για τους ίδιους λόγους, «το αδιοίκητο του τεράστιου καλλικράτειου Δήμου», είχε επιχειρήσει να φύγει απ’ τη θέση του αντιδημάρχου, στην οποία παρέμεινε έως και χθες. Για τα θέματα όμως της Καλλονής, υπήρξε το βράδυ της Πέμπτης σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης, που όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, μένει στην πράξη το επόμενο δίμηνο να φανεί κατά πόσο θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται.
Ο Δημήτρης Βουνάτσος, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του προέδρου της Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου, συγκάλεσε ειδικά για τα προβλήματα της δεύτερης μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας του νησιού σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Κατράνης, Γιάννης Βατός, Ηλίας Κουνιαρέλλης, Βαγγέλης Γιαβάσης και ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης.
 
20 «αγκάθια»
Στο τραπέζι τέθηκαν απ’ τον κ. Ελευθερίου 20 συνολικά θέματα που αφορούν σε ισάριθμα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην περιοχή της Καλλονής. Η κατάσταση στο γήπεδο, η λειτουργία του Μουσείου, η έλλειψη υπαλλήλων, η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι αγροτικοί δρόμοι, το κυκλοφοριακό, η παιδική χαρά, αλλά και πολλά ακόμη θέματα, εξετάστηκαν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα ή θα ξεκινήσει η δρομολόγηση λύσεών τους.
«Ευελπιστώ ότι μέσα στο επόμενο 20ήμερο, όταν δηλαδή τακτοποιηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, όταν θα αρχίσει η εκταμίευση κονδυλίων, θα μπορούμε να κάνουμε αναγκαίες παρεμβάσεις, μικρές και μεγάλες που χρειάζεται η περιοχή», ανέφερε ο κ. Ελευθερίου, προβλέποντας ότι στο επόμενο δίμηνο θα φανεί ποιες απ’ τις διαβεβαιώσεις θα τηρηθούν.
 
Προβλήματα-βρόγχος
Στην ίδια σύσκεψη, ο κ. Γιαβάσης μίλησε για τα προβλήματα που γενικά αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Καλλονής, λέγοντας ότι έτσι όπως είναι δομημένο το πλαίσιο του «Καλλικράτη», «εμείς οι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μας πνίγουν τα προβλήματα».
 
Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι - όπως είπε χθες, λίγο μετά την υποβολή της παραίτησής του, ο κ. Γιαβάσης μιλώντας στην εφημερίδα μας - «το σύστημα σε έναν τεράστιο δήμο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, απ’ τις πλημμύρες τού 2011 δεν έχουν γίνει ακόμη τα έργα που έπρεπε να γίνουν στο οδικό δίκτυο. Είμαι αντιδήμαρχος 27 μήνες και ξέρω ότι παρά την προσωπική δουλειά μου (τις περισσότερες μέρες είμαι απ’ τις 6 το πρωί στο πόδι), ζητήματα της καθημερινότητας, όπως τα σκουπίδια, δεν μπορούν πάντα να αντιμετωπίζονται. Και πέραν της απογοήτευσης που δημιουργείται όταν προσφέρεις και την ίδια ώρα δικαιολογημένα οι πολίτες φωνάζουν γιατί δε δίνεις λύσεις, υπάρχουν και προσωπικά προβλήματα, που με οδηγούν αμετάκλητα στην παραίτηση απ’ τη θέση του αντιδημάρχου.».
 
Ο κ. Γιαβάσης επεσήμανε ότι η πικρία του και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση οφείλονται αποκλειστικά στο θεσμό κι όχι όπως είπε στο πρόσωπο του δημάρχου, διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση απ’ την Αντιδημαρχία δε συνεπάγεται και ρήξη με την παράταξη.
 
πηγή: ΕΜΠΡΟΣ / Μαρίνα Πολλάτου

Μοιράσου το άρθρο!