Ελλάδα

16/03/2016 - 11:38

Παραιτήθηκε ο Μουζάλας

T

ν παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα υπέβαλε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (16/3) ο Γιάννης Μουζάλας μετά την  κατακραυγή από τον Πάνο Κάμμενο (κυρίως), αφού χθες αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία και στη συνέχεια πήρε πίσω τη φράση αυτή ζητώντας συγγνώμη.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια μείζονα κυβερνητική κρίση καθώς ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, κόντρα στο Μαξίμου που καλύπτει τον υπουργό, ζητούσε επίμονα την παραίτησή του, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα «ή εγώ ή αυτός». Το θέμα απασχολεί την εν εξελίξει κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου. «Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»», επισήμανε και ξεκαθάρισε: «Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα». «Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!», είπε.

«Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη.

 

Η παραίτηση Μουζάλα είναι μια μεγάλη ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα... ολοένα και βουλιάζει στα ακροδεξιά λασπόνερα...

 

up date

Αυτή την ώρα η παραίτηση εξετάζεται σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα στην οποία συμμετέχουν Παππάς, Φίλης, Σκουρλέτης, Δραγασάκης, Γεροβασίλη, Βούτσης. Πριν από λίγο έφτασε στο Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος.

Μοιράσου το άρθρο!