Πολιτική

24/09/2012 - 23:59

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Σκουτάρου και... ξύπνησε η Δημοτική Αρχή Βουνάτσου

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Σκουτάρου και... ξύπνησε η Δημοτική Αρχή Βουνάτσου

yle="text-align: justify; ">Η επιστολή του τέως Πρόεδρου  της Δ.Κ. Σκουτάρου, αποδεικνεύει με το πιο γλαφυρό τρόπο τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου και πως έχουν οδηγήσει τα χωριά του νησιού μας στην ερήμωση και στην απαξίωση. Διότι δεν φταίει σε όλα ο Καλλικράτης... 

Αναλυτιλά το κείμενο της επιστολής:
Μετά από επαφή που είχα με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Φορέα Μολύβου κ. Νικόλαο Μόλβαλη από τις 19 Σεπτεμβρίου 2012, τέσσερα (4) άτομα καθαρίζουν καθημερινά τον Σκουτάρο με την υπόσχεση ότι θα αυξηθούν. Επιτέλους μετά από δυο χρόνια καθαρίζετε το χωριό !
 
Επίσης μετά από επαφές με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Καραπαναγιώτη Χρήστο τακτοποιήθηκε η συντήρηση του αγροτικού δρόμου προς «Τσιχράντα» και «Κτσούρια», εκτός από επιχωμάτωση. Παράλληλα καθαρίστηκε ο κεντρικός ποταμός της Ανάξου και ένα τμήμα του ποταμού Αμπέλια.
 
Εργασίες που ήταν εξολοκλήρου αρμοδιότητα του Δήμου και παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις στον Γεωγραφικό Αντιδήμαρχο, στους θεματικούς Αντιδημάρχους και στον ίδιο τον Δήμαρχο ουδέποτε έδειξαν την ανάλογη ευαισθησία προς αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα προβλήματα πολλά, σκουπίδια παντού, αγροτικοί δρόμοι παρατημένοι, ποτάμια ακαθάριστα και οι δημότες του χωριού μου κάθε ημέρα που περνάει να ζουν στον κίνδυνο και στην εξαθλίωση.
 
Ως τέως Πρόεδρος ερχόμουνα σε καθημερινή επαφή με τον Γεωγραφικό Αντιδήμαρχο, τους θεματικούς Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο, με συσκέψεις. 
 
Δυστυχώς όμως εδώ και 18 μήνες ουδέποτε εισακούστηκα με αποτέλεσμα να δώσω την παραίτηση μου και ξαφνικά ως δια μαγείας οι Τοπικοί Σύμβουλοι του χωριού μου, τόσο της παράταξης Βουνάτσου όσων και των άλλων παρατάξεων, βρήκαν τον δρόμο προς το γραφείο του Δημάρχου, έκαναν σύσκεψη μαζί του και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά εγώ δεν προσπαθούσα αρκετά. Έτσι από εδώ και πέρα θα λυθούν όλα τα προβλήματα. 
 
Να ευχαριστήσω τον κ. Μόλβαλη και τον κ. Καραπαναγιώτη για την βοήθεια τους, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα μου και να ευχηθώ στην Δημοτική Αρχή, από εδώ και πέρα να αναλάβει τις ευθύνες της, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και να εκτελέσει το χρέος της απέναντι στους δημότες. 
Ως Τοπικός Σύμβουλος Σκουτάρου θα είμαι πάντα αρωγός στα θετικά αλλά θα με βρούν απέναντι τους αν η εκπροσώπηση των συμφερόντων του χωριού μου είναι ανεπαρκής.
 
 
Ο Τοπικός Σύμβουλος 
Της Δ.Κ. Σκουτάρου
 
Κωνσταντίνος Τρίχος
Τέως Πρόεδρος Δ.Κ. Σκουτάρου

Μοιράσου το άρθρο!