Πολιτική

04/02/2021 - 07:15

"Παράρτημα" του Μηταράκη πλέον ο Δήμος Μυτιλήνης

16 ΝΑΙ στη νέα δομή , 15 ΟΧΙ, 1 άρνηση ψήφου

ΔΕΗ

H "υποχρέωση" της Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη να εφαρμόσει τις επιλογές της Κυβέρνησης αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ζούμε πλέον σε ένα Δήμο που είναι "παράρτημα" του Υπουργού Μετανάστευσης...

 

Η Δημοτική Αρχή του Κύτελη όχι μόνο ταυτίστηκε με τις θέσεις του Υπουργού Μετανάστευσης αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω.

Έστησε μια απίστευτη μεθόδευση που καταγγέλλει πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Στην προσπάθεια της να πετύχει το πολυπόθητο "ΝΑΙ" από το Δημοτικό Συμβούλιο κατέβασε ένα γενικόλογο ψήφισμα που δεν υπήρχε αναφορά στη θέση που θα γίνει η νέα δομή ενώ όλοι ξέρουμε που θα γίνει η νέα δομή...

Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία αλλά για να βρει τρόπο να αποκλείσει την ψήφο του Προέδρου της περιοχής και έτσι η ψηφοφορία κατέληξε στο 16 υπέρ της νέας δομής και 15 κατά.

Η δημιουργία δομής στη θέση ΒΑΣΤΡΙΑ στη Δημοτική Ενότητα Θερμής μετατρέπει και επίσημη πλέον το νησί μας σε προσφυγονήσι. Η δημιουργία μιας υπερδομής - όπως αναφέρει η συμφωνία με την Ε.Ε. - αποτελεί την ουσιαστική ταφόπλακα.

Τα όποια αντισταθμικά δίνονται στο νησί μας είναι ουσιαστικά στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Κανείς χθες δεν απάντηση στο ερωτήματα:

  • Γιατί έχουμε ανάγκη από μια τέτοια δομή αφού όλοι δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές;
  • Γιατί τα κλειδιά της νέα δομής θα τα έχει ουσιαστικά η Ε.Ε.;

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Εισηγούμαστε τη δημιουργία ελεγχόμενου προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες καταγραφής, ταυτοποίησης και εξέτασης ασύλου, μακριά από αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή και το οποίο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση το χαρακτήρα υπερδομής.

Η λειτουργία αυτού του κλειστού προσωρινού ελεγχόμενου κέντρου υποχρεούται να πληροί τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και τη προστασία των κατοίκων της περιοχής και των διαμενόντων σε αυτή.

Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, των γύρου αυτού περιοχών με προτεραιότητα την πρόληψη κάθε κινδύνου πυρκαγιάς. Η λειτουργία του κέντρου θα σημάνει την ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας κάθε άλλης δομής, οι οποίες λειτουργούν μέχρι σήμερα στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και ειδικότερα στη περιοχή Μαυροβούνι και στο Δημοτικό Χώρο του Καρά Τεπέ καθώς και των λοιπών δομών περιλαμβανομένων και των κατοικιών.

Η λειτουργία του Κέντρου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναστείλει ή να περιορίσει τη συνεχή προσπάθεια φύλαξης των θαλασσίων συνόρων καθώς και τη συνεχή αποσυμφόρηση του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Τέλος επιβάλλεται να συνεχιστεί ο αυστηρός έλεγχος της δραστηριότητας των ΜΚΟ».

 

Αξίζει να τονιστεί ότι αμέσως μετά τη μεθόδευση για να μην ψηφίσει ο Πρόεδρος από τις Νέες Κυδωνίες διακόπηκε η  on line συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αναλυτικά τι ψήφισαν χθες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Ειδική αναφορά αξίζει στους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Στρατή Κύτελη που είπαν το μεγάλο "ΟΧΙ" μένοντας πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις:

 Συμεών Χαραλάμπους , Κωνσταντίνος Κουνέλης,  Εριφύλλη Γιαννάκα- Βασιλούδη, Παναγιώτης Βάλεσης 

e

 

Διαβάστε:

Αποκάλυψη : Άκυρη τελικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Μυτιλήνης;

Η χαρά του Νότη Μηταράκη για τα 16 "ΝΑΙ" από το Δήμο Μυτιλήνης για νέα δομή

Μεγάλο κράξιμο στα social media για τους 16 που ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

Μοιράσου το άρθρο!