Πολιτική

04/02/2021 - 09:54

Η χαρά του Νότη Μηταράκη για τα 16 "ΝΑΙ" από το Δήμο Μυτιλήνης για νέα δομή

ΔΕΗ

ΠΑΑ

Υπέρ της δημιουργίας μίας νέας μικρής δομής υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης αλλά μακριά από τον αστικό ιστό τάχθηκε χθες, με ψήφους 16 υπέρ και 15 κατά, το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, η έναρξη λειτουργίας της νέας δομής θα σημάνει τη διακοπή λειτουργίας όλων των σημερινών δομών υποδοχής και φιλοξενίας, καταυλισμών, ακόμα και ενοικιαζόμενων σπιτιών που λειτουργούν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και περιμετρικά από αυτήν. Επίσης, στην απόφαση δεν προσδιορίζονται αριθμητικά η δυναμικότητα της νέας δομής ούτε γεωγραφικά η θέση της. Το τελευταίο είχε σαν αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν οι παριστάμενοι στη συνεδρίαση πρόεδροι των κοινοτήτων, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μετά από αίτημα μελών του συμβουλίου από τον χώρο της αντιπολίτευσης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, νωρίς σήμερα το πρωί, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Θετική ψήφος Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης στο κλείσιμο όλων των σημερινών δομών/διαμερίσματα και δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής εκτός πόλης. Αφήνουμε πίσω μας τη μεταναστευτική κρίση με ολοκληρωμένη πολιτική μείωσης των ροών και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

 

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας

--------

 

Διαβάστε:

"Παράρτημα" του Μηταράκη πλέον ο Δήμος Μυτιλήνης

Οι 16 που  ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

 1. Ιωάννης Άνεμος
 2. Μανούσος Παράσχος
 3. Μιχαήλ Φρατζέσκος
 4. Δήμητρα Αλεξανδρή
 5. Παναγιώτης Τσακίρης
 6. Παναγιώτης Κατσαβέλλης
 7. Στρατής Τζιμής
 8. Γιώργος Φλώρος
 9. Δημοσθένης Χατζηγιάννης
 10. Στρατής Δαγκλής
 11. Δημήτρης Βαρβαγιάννης
 12. Μαμάκος Μιχάλης
 13. Γιάννης Βατός
 14. Θεόδωρος Βουνατσής
 15. Παναγιώτης  Ζαφειρίου
 16. Μυρσίνη Ανδριώτου

Μοιράσου το άρθρο!