Πολιτική

21/05/2015 - 11:43

Παρατράγουδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει η παράταξη του Ν. Γιακαλή

Α

υτό που συνέβη  στη συνεδρίαση  του Περιφερειακού  Συμβουλίου είναι πράγματι κάτι το πρωτοφανές. Την στιγμή που η κοινωνία "βράζει" και τα νησιά δέχονται μια "επίθεση" που όμοια της δεν έχει προηγούμενο, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με την ανοχή της Περιφερειάρχη, δεν επέτρεψε στην αντιπολίτευση να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα κρίσιμα θέματα όπως η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Περιφέρεια μας, καθώς και την συνέχιση  από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας της αναβλητικής του τακτικής στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών  στα νησιά. Και βέβαια για το μεγάλο θέμα με τους πρόσφυγες και για την κατάσταση που δημιουργείται στα λιμάνια..

Άποψη μας είναι ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι σκοπούς εξυπηρετεί. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων και νομίζουν ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο που με "μεγάλα λόγια"  θα παραπλανήσουν τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου.
Δεν καταλαβαίνουν ότι τα ψέματα τέλειωσαν; Η φοροκαταιγίδα  που έρχεται δεν έχει προηγούμενο, μια κατάκτηση των νησιών που εφαρμόζεται σε όλα τα νησιά της Ευρώπης όπως είναι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, χάνεται οριστικά. Τα νησιά έχουν μπει στο στόχαστρο και οι νησιώτες αντιμετωπίζονται ως "πολίτες πολυτελείας". Αν είναι δυνατόν!!!

Τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, το προσωπικό γιατροί και νοσηλευτές μένουν απλήρωτοι και θα πρέπει να φροντίσουν εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες που έρχονται ενώ και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια συνεχίζουν να μη εκτελούνται στα νησιά.

Για όλα αυτά η Περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να συζητήσει και ήθελε να περιοριστεί σε μια ανακοίνωση την στιγμή που πρέπει να γίνει μια δυναμική πλέον παρέμβαση προς όλες τις πλευρές, για να καταλάβουν στη Αθήνα ότι αυτά τα μέτρα  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Αν αυτά τα μέτρα περάσουν τότε τα νησιά μας θα ερημώσουν, για πια νησιώτικότητα μιλάμε και για πια προγράμματα; Και αυτά που ακούμε για "επιστροφές" φόρων στους μόνιμους κατοίκους είναι ουσιαστικά "λόγια" που δεν στηρίζονται σε καμιά ευρωπαϊκή νομοθεσία για αυτό και οι αρμόδιοι που τα λένε αυτοαναιρούνται καθημερινά.

Η θέση μας είναι ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση από την δυναμική αντίδραση. Φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε τα αυτονόητα, να μας αντιμετωπίσουν δηλαδή όπως όλους τους Έλληνες και όχι με εμπάθεια...

Όλα αυτά τα θέματα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με σύσσωμη την Περιφερειακή αρχή προσπάθησαν να εμποδίσουν να συζητηθούν, προσπάθησαν να φιμώσουν την παράταξη Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο και τον Νάσο Γιακαλή - του οποίου του αφαιρέθηκε ο λόγος επειδή ξεπέρασε τον χρόνο ομιλίας κατά ένα λεπτό !! -  γι' αυτό και η παράταξη αποχώρησε από την συνεδρίαση. Από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι τα περιφερειακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να γίνονται μόνο με τηλεδιασκέψεις και ότι πρέπει η Περιφερειακή αρχή να καταλάβει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι χρειάζεται συσπείρωση των νησιωτών, αγωνιστική διάθεση και δημοκρατία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γιακαλής Νάσος
Βερβέρης Ηρακλής
Γανιάρης Κώστας
Παπαθεοφάνους Θεμιστοκλής
Προβέτζας Παναγιώτης
Κράκαρης Μανώλης

Μοιράσου το άρθρο!