Πολιτική

17/09/2021 - 13:02

Παρέμβαση Χ. Αθανασίου για δύο μεγάλα έργα στο νησί μας

Φράγμα Τσικνιά και δρόμος Αγ. Παρασκευής - Πέτρας

Η Κυβέρνησή μας, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν στις άμεσες προτεραιότητές τους την ανάπτυξη της Περιφέρειας.  

Έτσι, για τη Λέσβο, όπως από καιρό έχω δηλώσει, εκτός από την αποπεράτωση του οδικού άξονα Καλλονής- Σιγρίου, προγραμματίζονται και δύο ακόμα μεγάλα έργα, τα οποία θα δώσουν ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

1ον Το Φράγμα του Τσικνιά, του οποίου η μελέτη έχει αποπερατωθεί και επίκειται ο σχετικώς διαγωνισμός. Στα οφέλη από το έργο αυτό έχω ήδη αναφερθεί κατ’ επανάληψη.

και 2ον Η οδική αρτηρία από διασταύρωση Αγίας Παρασκευής προς Πέτρα- Μόλυβο.  Έργο του οποίου ο σχεδιασμός ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και ήδη χρηματοδοτείται και υλοποιείται σήμερα.

Η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου «τρέχουν» το έργο και σύντομα εγκαθίσταται ο εργολάβος -ανάδοχος.

Βέβαια, όσοι ιδιοκτήτες θίγονται από τη διάνοιξη πρέπει να τύχουν πλήρους αποζημιώσεως και σε μερικά σημεία να γίνει αλλαγή της χάραξης εντός των ιδιοκτησιών τους, έτσι ώστε η ενδεχόμενη «ζημιά» να περιορισθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος πρέπει να γίνει, διότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση και ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνεπώς, όλοι οφείλουν να πάρουν σαφή θέση υπέρ της διάνοιξης του δρόμου και να πάψουν οι κάθε είδους «ψιθυριστές» να υπονομεύουν το έργο.

Τα μεγάλα έργα στον τόπο μας θα συνεχισθούν και προς τούτο ζητώ τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων.

 

Μοιράσου το άρθρο!