Πολιτική

20/05/2013 - 18:00

Παρεμβάσεις Παύλου Βογιατζή για θέματα υγείας

Παρεμβάσεις Παύλου Βογιατζή για θέματα υγείας

&n

bsp;

Δύο επιστολές απέστειλε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μάριο Σαλμά, και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Ιωάννη Ευδοκιμίδη, με θέμα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στις παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη Λέσβο.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διοριστεί άμεσα νέος Διοικητής για το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και ειδικά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά, ενώ απειλείται πλέον η ασφάλεια της υγείας και της ζωής των ασθενών. Αυτή τη στιγμή στη Μονάδα απασχολούνται μόνο δύο ιατροί, οι οποίοι εξυπηρετούν 80 ασθενείς και 12 πάσχοντες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, καθώς και όλα τα περιστατικά των εξωτερικών ιατρείων, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα για τη διεξαγωγή διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών, τα οποία επαρκούν για ακόμη μία εβδομάδα.
 
Ο Βουλευτής, επίσης, ζητά να επισπευσθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα, όπως άλλωστε, είχε διαβεβαιώσει ο Υπουργός τον Βουλευτή κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στις 14/01/2013.
 
Ο κ. Βογιατζής ζητά ακόμα, να δοθούν κίνητρα, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις ιατρών για τη στελέχωση των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Λέσβου, όπως αυτό της Άγρας, που παραμένει για δύο χρόνια χωρίς ιατρό, να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για το διορισμό του επιτυχόντα σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση του Σταθμού Αιμοδοσίας, καθώς και να δοθεί η τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας για ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer. 
 

Μοιράσου το άρθρο!