Πολιτική

19/01/2013 - 07:27

Παρεμβάσεις Παύλου Βογιατζή για τη Χημική Υπηρεσία και τον Καστανιώνα Αγιάσου

Παρεμβάσεις Παύλου Βογιατζή για τη Χημική Υπηρεσία και τον Καστανιώνα Αγιάσου

 

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής σχετικά με τη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Βουλευτή, στο σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Οικονομικών για το Γενικό Χημείο του Κράτους και στα πλαίσια του γενικότερου περιορισμού του δημόσιου τομέα, προβλέπεται η υποβάθμιση της Υπηρεσίας από Διεύθυνση σε «Αυτοτελές Γραφείο».

Λόγω όμως του σημαντικού έργου που προσφέρει η Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης, ο Βουλευτής αναφέρει στην επιστολή του αναλυτικά τις κύριες αρμοδιότητές της και καταλήγει:

«Η Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης εδρεύει στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μιας Περιφέρειας με ιδιαίτερα νησιωτικό χαρακτήρα και συγχρόνως παραμεθόριο, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος αυτός χαρακτήρας να επιβάλει την ύπαρξη δυνατότητας λήψης αποφάσεων από θέσεις κατά το δυνατόν υψηλού κύρους, ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ. αργίες, εκτός ωραρίου λειτουργία, που δεν είναι εύκολη ή και δυνατή η επικοινωνία με τα κεντρικά όργανα διοίκησης. Για το σκοπό αυτό, σας ζητώ στο νέο Οργανισμό του Υπουργείου Οικονομικών για το Γενικό Χημείο του Κράτους, να προβλεφθεί η Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης να λειτουργεί, αν όχι ως Διεύθυνση, τουλάχιστον ως “Αυτοτελές Τμήμα”».

 

Επιστολή επίσης, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, σχετικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον εμβολιασμό του Καστανιώνα Αγιάσου, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή στις 16 Νοεμβρίου 2012.

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει στη Βουλή στις 29 Οκτωβρίου 2012, αλλά και της προσωπικής σας δέσμευσης κατά τη διάρκεια της Συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής στις 16 Νοεμβρίου 2012 αναφορικά με τον έγκαιρο εμβολιασμό του Καστανιώνα Αγιάσου, θα ήθελα να ενημερωθώ για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών.

Κατόπιν επιστολής που έλαβα από το Δήμαρχο Λέσβου, κ. Δημήτριο Βουνάτσο, αλλά και μίας σειράς πρόσφατων δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου σε σχέση με τη δυνατότητα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της προετοιμασίας των απαραίτητων εμβολίων, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την έγκυρη ενημέρωσή μου από το Υπουργείο.

 

Με τιμή,

Παύλος Βογιατζής

 

Μοιράσου το άρθρο!