Πολιτική

13/10/2011 - 17:17

Παρεμβάσεις του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο ενόψει της προσεχούς συνεδρίασης του ΠΣ

Ενόψει της προσεχούς συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου επαναθέτουμε τρία από τα θέματα που θίξαμε στην πρόσφατη περίοδο στην προσπάθεια του Οικολογικού ανέμου ν α συμβάλει θετικά στη λειτουργία του ΠΣ με διάθεση συνεργασίας για κοινά αποδεκτούς στόχους, κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΠΣ.

Έχουμε ζητήσει απαντήσεις για τρία ζητήματα:

1. για την ανάγκη παρέμβασης της Περιφέρειας για τη δημιουργία λατομικών ζωνών στα νησιά του Βορ. Αιγαίου, ένα θέμα καίριο με πολλαπλές συνέπειες στην οικονομική ζωή των νησιών μας αλλά και στο φυσικό περιβάλλον. Φοβούμαστε ότι όσο καθυστερούμε η κατάσταση επιδεινώνεται τραγικά. Η πίεση για οικοδομικά υλικά είναι δεδομένη και όπως πληροφορούμαστε από πολίτες τοπικά διαπλεκόμενα συμφέροντα έχουν δημιουργήσει απαράδεκτες καταστάσεις στα περισσότερα από  τα νησιά μας.

2. για τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να υπάρξουν για την προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών ενεργειακών προγραμμάτων από του δήμους των νησιών μας καθώς και την Περιφέρεια. Η συνεχιζόμενη αδράνεια της Περιφερειακής αρχής για την ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Διαβούλευσης καθιστά αδύνατη:

(α) την εγκαθίδρυση της απαιτούμενης σχέσης μεταξύ περιφέρειας-δήμων και κοινωνίας των πολιτών,

(β) την συναντίληψη για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιφέρειας,

(γ) το συντονισμό και οριζόντια συνεργασία μεταξύ των δημάρχων, και τέλος

(δ) την αποτελεσματική αλληλοενημέρωση των δήμων.

3. Τέλος, ελπίζουμε να ενημερωθούμε στο ΠΣ για τον τρόπο που η Περιφέρεια αξιοποίησε εντός των προθεσμιών το πρόγραμμα πολιτισμού που έγκαιρα της επισημάναμε και ότι δεν χάθηκαν σημαντικοί πόροι για τα νησιά μας.

Από την πλευρά μας ως Οικολογικός Άνεμος συνεχίζουμε μέσα από την παρουσία μας στο ΠΣ να προσπαθούμε να κρατήσουμε μια δημιουργική αντιπολιτευτική στάση, όντας αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια της περιφερειακής αρχής και συμβάλλοντας θετικά και εποικοδομητικά με προτάσεις για το καλό των νησιών μας.

  Ηλίας Γιαννίρης Περιφερειακός Σύμβουλος Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο

Μοιράσου το άρθρο!