Πολιτική

09/11/2013 - 17:23

Παρέμβαση Δήμου και Περιφέρειας ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την στέγαση των φοιτητών

yle="text-align: justify;">Προ ημερών ενημερωθήκαμε, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ,ότι δεν υπήρξαν υποψήφιοι για τον διαγωνισμό κάλυψης 30 αναγκαίων δωματίων για τους φοιτητές που είναι δικαιούχοι δωρεάν στέγασης. Στον εν λόγω διαγωνισμό ουδείς παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα το πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα να μην επιλυθεί και 30 συμφοιτητές μας να είναι στον δρόμο.
Θεωρούμε ότι αυτό είναι τραγελαφικό, πόσο μάλλον σε μία εποχή σαν την σημερινή.

Ως ΔΑΠ-ΝΦΚ Μυτιλήνης έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

Καλούμε τον Δήμο Μυτιλήνης, τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να συνδράμουν με 2 τρόπους στην επίλυση του προβλήματος:
1. Να ενημερώσουν τα τοπικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια , μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έτσι ώστε από Ιανουάριο να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καλύψει τα παιδιά που είναι έξω από τις εστίες.(Ας μην αγνοούμε ότι ήταν περίπου και 30 επιπλέον άτομα που είχανε τα δικαιολογητικά ,αλλά ήταν στους επιλαχόντες, άρα είναι περισσότερα από 30 τα άτομα.
2. Να βοηθήσουν οικονομικά μέχρι τον Ιανουάριο , έτσι ώστε σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο να φιλοξενηθούν παιδιά σε καταλύματα που συνεργάζονται με τον Δήμο .Πρώτα όμως πρέπει να έρθουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τυχόν νομικά κολλήματα.

Συγχρόνως, καλούμε τους αιρετούς κοινοβουλευτικούς τοπικούς φορείς , τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Μητρόπολη της Λέσβου να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις , έτσι ώστε να βρεθούνε τα καταλύματα για τα παιδιά που είναι έξω από τις εστίες.
Η συνεργασία των ανωτέρω μπορεί να βοηθήσει στο να μείνουν τα παιδιά που έμειναν από έξω μέχρι τον Ιανουάριο και μετά να οδηγηθούν στο νέο ιδιώτη, ενώ να συνεχίσουν μέχρι το πέρας της εξεταστικής του Ιουνίου να διαμένουν οι υπόλοιποι επιλαχόντες.

Είναι αδιανόητο και αφιλόξενο εντελώς παιδιά που ήρθαν να σπουδάσουν στην Μυτιλήνη, να φεύγουν λόγω μη κάλυψης στέγης το 2013!!!!

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε τους Μεριμνικούς εκπροσώπους φοιτητών που ανήκουν στην ΠΑΣΠ, οι οποίοι στο σύνηθες πνεύμα αδιαφορίας και ψηφοθηρίας μέσω εναλλακτικών τρόπων, βραδινής φύσεως, δεν ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου φοιτητών της Μέριμνας και στην επαναλειτουργία της τριμελούς επιτροπής εστιών, όπως έκανε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάθε χρόνο που είχε τους περισσότερους μεριμνικούς και ως όφειλε,έκανε τα πεπραγμένα .Η ΠΑΣΠ φέτος κατέχει τους περισσότερους εκπροσώπους στην Μέριμνα όντας στην δεύτερη θέση, αλλά ποτέ δεν έπραξε όσα έκανε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χρόνια για το κομμάτι της μέριμνας.

Τέλος, όσον αφορά την "Επιτροπή Αγώνα Εστιών", η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, στηρίζει οποιονδήποτε φοιτητή προσπαθεί να δικαιωθεί. Όμως δεν ξεχνάμε και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα , για να υπερασπιστεί τον εαυτό του να πατήσει πάνω στα δικαιώματα άλλων. Και το δικαίωμα του Πανεπιστημίου είναι να έχει την Διοίκηση ανοιχτή και όχι κλειστή.

Ας αναλογιστούν τα μέλη της Επιτροπής , ότι ένα κλειστό Πανεπιστήμιο, είναι ένα νεκρό Πανεπιστήμιο και μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει πρωτίστως στους ιδίους που δεν θα βρεθεί λύση, αλλά και σε όλους τους άλλους φοιτητές που θέλουν να κάνουν τις διαδικασίες για εστίες ,λέσχη ,ορκωμοσίες, πρακτικές, πτυχιακές βιβλία, όπως και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ψήφιση του προϋπολογισμού και άλλων σημαντικών ψηφοφοριών του Πανεπιστημίου αλλά θα δημιουργήσει και πολλά καθημερινά προβλήματα.

Επίσης, τους προτρέπουμε στα πλαίσια της στήριξης που θέλουν αρχικά να ζητήσουν να κινητοποιηθούν οι μεριμνκοί κάθε τμήματος ,αλλιώς να παραιτηθούν, όπως επίσης να έρθουν σε συμφωνία με τους Συλλόγους για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια να καλύπτεται από τους Συλλόγους και όχι να δίνονται χρήματα αριστερά και δεξιά χωρίς αποδείξεις. Εύλογα ο καθένας μπορεί αν σκεφτεί ότι αν ζητηθούν χρήματα από όλους τους Συλλόγους θα μαζευτεί ένα ποσό στα 1000 ευρώ, ποσό είναι υπεραρκετό για μερικές αφίσες, μπογιές, πανό κτλ…

Δεν μπορούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε μια ομάδα ανθρώπων που χωρίς επίσημο καταστατικό, χωρίς επίσημη ιεραρχία και αντιπροσώπους, καταλύει την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου καταλαμβάνοντας το κτήριο της Διοίκησης.
Μπορούμε να στηρίξουμε τον κάθε φοιτητή με τις παραπάνω προτάσεις και με την προσφυγή στα όργανα που πρέπει να τον εκπροσωπούν στην Μέριμνα.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης με τις παραπάνω προτάσεις θεωρεί ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτών των παιδιών και καλεί όλους τους φοιτητές σε Γενικές Συνελεύσεις και οργάνωση για την λύση αυτών των θεμάτων με επιχειρήματα, διάλογο και προτάσεις και όχι με κλεισίματα τμημάτων και καταλήψεις.

Μοιράσου το άρθρο!