Πολιτική

12/03/2012 - 12:54

Παρέμβαση Παντελή Πατερέλλη για τη "Νότια Παράκαμψη"

yle="text-align:justify;">Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΛΕΣΒΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» κ. Παντελής Πατερέλλης,  αναφερόμενος στο έργο της «Νότιας παράκαμψης Μυτιλήνης» απέστειλε προς τον Δήμαρχο την επιστολή που ακολουθεί:

 

Προς κ. Δ. Βουνάτσο , Δήμαρχο Λέσβου

          ΕΝΤΑΥΘΑ

Κοιν: Αντιδημάρχους κ.κ. Ι. Βαττό και Ι. Τσακίρη

Κύριε Δήμαρχε,

Το έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης, όπως δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, φαίνεται ότι πλέον, «ξεμπλέκει» απ τις «συμπληγάδες» της γραφειοκρατίας και μπορεί να υλοποιηθεί.

Από όσα πληροφορήθηκα το Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α με  την υπ αριθ. 196430/28.2.2012

υπουργική απόφαση ενέκρινε τις τελευταίες ρυθμίσεις, όπως είχε γνωμοδοτήσει σχετικά η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και οι άλλες συναφείς εμπλεκόμενες υπηρεσίες.  Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη ( μόνο κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες υπολείπονται), επίκειται η επικαιροποιήση της απ την αρμόδια Δ/νση του Υ. ΠΕ.Κ.Α και το όλο έργο μπορεί πια να ενταχθεί σε κατασκευαστικό πρόγραμμα.

Θεωρώ περιττό να επισημάνω την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα, όχι μόνο για τους δημότες της Μυτιλήνης, αλλά και για τους κατοίκους όλου του νησιού, αφού καθιστά προσιτό το αεροδρόμιο, χωρίς να απαιτείται η διέλευση των οχημάτων απ τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Η χρήση της θα βοηθήσει επίσης σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αφού δημιουργείται μια νέα ευχερώς προσπελάσιμη οδός, που θα συνδέει (χωρίς την υποχρεωτική ως σήμερα, διέλευση απ το κέντρο της πόλης και την προκυμαία της Μυτιλήνης ) τις νότιες συνοικίες, Καλλιθέα, Πυργέλια, Νοσοκομείο, Βουναράκι, Χάλικες, Κουμκό, Πλυγώνι, Βαρειά, Ακλειδιού, Υφαντήρια,  Χρυσομαλλούσα, Ακρωτήρι, Νεάπολη κλπ, με τον κύριο οδικό άξονα προς την ενδοχώρα του νησιού μας. Και θα λειτουργεί παράλληλα  ένας συλλεκτήριος δρόμος όλης αυτής της κίνησης στις ανωτέρω περιοχές, καθιστώντας και πιο γρήγορη την πρόσβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Προς τούτο, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, θέλω να σας επισημάνω, ότι θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερα προσπάθεια και στενή παρακολούθηση της εξέλιξης των υπολειπόμενων διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταστεί απολύτως έτοιμη προς δημοπράτηση τη μελέτη του έργου.  Το σημαντικότερο όμως είναι η ένταξη του έργου σε κατασκευαστικό πρόγραμμα ώστε να μην παραπεμφθεί στις «καλένδες» αλλά να υλοποιηθεί και να δοθεί στη χρήση των δημοτών.

Όλοι έχουμε συναίσθηση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, γι αυτό θα πρέπει και οι προτάσεις μας να διέπονται από ρεαλισμό. Απ την άλλη επειδή θα πρέπει να τρέξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, προβάλλει μάλιστα επιτακτικά (όπως ακούμε συνέχεια) η ανάγκη απορρόφησης των πιστώσεων του, θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην ιδανική συγκυρία. Δηλαδή να επιχειρηματολογήσουμε σ επίπεδο Περιφέρειας ώστε το πιο ώριμο πια προς δημοπράτηση έργο της «Νότιας  Παράκαμψης Μυτιλήνης» να κατασκευασθεί εντασσόμενο στο πρόγραμμα του.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο ίδιος προσωπικά και τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, θα σταθούμε αρωγοί των προσπαθειών σας.

Κλείνοντας ζητώ να συζητηθεί το θεμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επισημαίνω κ. Δήμαρχε, ότι σε όλα τα σοβαρά για τον Δήμο και τους δημότες ζητήματα, η  παράταξή μας θα παρεμβαίνει με εποικοδομητικές προτάσεις και θέσεις, και, ας μας χαρακτηρίζετε «παλαιοκομματικούς». Δεν θα καμφθεί όμως ο απ’ το συνταγματικό μας πολίτευμα εμπορευόμενος αντιπολιτευτικός μας λόγος, οσάκις η δράση και η τακτική σας προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα και τα  συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!