Πολιτική

02/09/2013 - 17:31

Παρέμβαση Π.Βογιατζή για την παραμονή αεροσκαφών pezetel στη Λέσβο

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, δύο Ερωτήσεις σχετικά με την 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΑΕΔΥ) και τους πιλότους των αεροσκαφών pezetel που υπηρετούν σ’ αυτή.

Η πρώτη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, αφορά στην ανάγκη να παραμείνουν τα κλιμάκια της 359 ΜΑΕΔΥ στο νησί της Λέσβου μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή την 31η Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, η Λέσβος είναι όχι μόνο ένα πράσινο νησί, αλλά και γεμάτη με ελιές, οι οποίες συνιστούν τη σημαντικότερη ίσως πηγή εισοδήματος των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού. Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, η συμβολή στην πρόληψη και στην αεροπυρόσβεση των 9 κλιμακίων της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας επανδρωμένων με αεροσκάφη πετσετέλ (pezetel), είναι καταλυτικής σημασίας.

Η δεύτερη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, αφορά στην ανάγκη εξαίρεσης των πιλότων της 359 ΜΑΕΔΥ από την ενδεχόμενη εφαρμογή της διαθεσιμότητας στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου. Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, πρόκειται για συνολικά 5 πιλότους, οι οποίοι έχουν παραμείνει και συνεχίζουν να υπηρετούν από το 1984 με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ως πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι οποίοι έχουν προσληφθεί κατόπιν διαγωνισμών του Υπουργείου. Και οι 5 αυτοί πιλότοι διαθέτουν διεθνή πτυχία, είναι χειριστές και δοκιμαστές των αεροσκαφών, δύο εξ αυτών είναι επιπλέον και εκπαιδευτές πιλότων, ενώ έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 2.500 ώρες εμπειρίας στα αεροσκάφη pezetel και gruman. Στους πιλότους αυτούς το ελληνικό κράτος, έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για την άρτια εκπαίδευση και διαρκή τους επιμόρφωση, ενώ με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους κάθε χρόνο συμβάλλουν καταλυτικά στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στο νησί της Λέσβου.

Σχετική επιστολή, όπου αναφέρονται και τα δύο παραπάνω ζητήματα, απέστειλε ο Βουλευτής και προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο, κ. Ευάγγελο Τουρνά.

Μοιράσου το άρθρο!