Πολιτική

13/10/2010 - 22:12

Παρουσίαση Συνδυασμού "Αγώνας για τα νησιά μας" στη Χίο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Παύλος Βογιατζής, ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας», στη Χίο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, μεταξύ άλλων τόνισε:

Φίλες και φίλοι της Χίου, των Οινουσών και των Ψαρών, αγαπητοί συμπολίτες,

σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας, στην πρόσκληση του αυτοδιοικητικού περιφερειακού συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας» και ήρθατε σήμερα εδώ, στην παρουσίαση των υποψηφίων : αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων, που θα αποτελέσουν το ψηφοδέλτιο της Εκλογικής Περιφέρειας Χίου.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με σκοπό να αναδείξουμε τις προοπτικές που έχουν τα νησιά μας στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν στη μάχη της 7ης Νοεμβρίου για να δώσουν τον καλό και δημοκρατικό αγώνα.

Και, πολύ ταπεινά, επιτρέψτε μου να πω ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Στην οικογένεια των απλών μαχητών, των απλών αγωνιστών για το καλό του τόπου μας. Στην οικογένεια αυτή που αποτελεί την κύρια σπονδυλική στήλη της χώρας.

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, γιατί μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τα νησιά μας. Προτάσσουμε τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, σε άμεση συνεργασία με τον Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους φορείς των νησιών μας. Ρόλος μας, είναι η φωνή μας, να είναι η φωνή όλων σας. Για το λόγο αυτό, θα είμαστε επικεφαλής όλων των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων των νησιών μας.

Παράλληλα, έχουμε υποχρέωση να λογοδοτούμε στους συμπολίτες μας και αυτό, πιστεύω, μας ξεχωρίζει. Γιατί στη δική μας πολιτική αντίληψη, η λογοδοσία, συνδέεται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας των νησιών μας.

Και στο τέλος της ημέρας όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας. Από την πορεία μας. Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Εκείνος της ευθύνης και της σοβαρότητας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί Συμπολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου,

Ο Καλλικράτης, αποτελεί μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, για εμάς τους νησιώτες. Με την αρμοδιότητα του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Προγραμματισμού στην «τσέπη» της, η Περιφέρεια μπορεί να διαμορφώσει η ίδια, τόσο το μοντέλο ανάπτυξης που της ταιριάζει, όσο και τις πολιτικές υλοποίησής του. Επιπλέον, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα έχει την ευθύνη για την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής. Και οι αρμοδιότητες του νέου θεσμού δε σταματούν εδώ, γιατί πολύ σημαντικές αρμοδιότητες στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού, περιέρχονται στην Περιφέρεια, δηλαδή στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή στα δικά μας χέρια, φίλες και φίλοι. Για να ξεφύγουμε από το στίγμα της φτωχότερης περιφέρειας και να αυτοδιαχειριστούμε τον πλούτο και τη μοναδικότητα της νησιωτικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Και έχουμε και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, όλοι εμείς εδώ και σε όλα τα νησιά μας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πανεπιστήμιό μας.

Γιατί στη νέα αιρετή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε αγαστή συνεργασία με το μεγαλύτερο οργανισμό του Αιγαίου, που είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μπορούμε και θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας.

Πριν σας παρουσιάσω τους νέους, στον «Αγώνα για τα Νησιά μας», συνεργάτες μου και θέλοντας με αυτό να εκφράσω την πίστη και την εκτίμησή μου στους νησιώτες της Χίου, για την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες του τόπου μας, θα σας μεταφέρω ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, πράγματι εκπληκτικό! 200 χρόνια πριν, το 1802 οι Χιώτες, με την επιστολή τους «Εγκύκλιος των Χιωτών», ζητούσαν από τους έλληνες της Διασποράς τότε, να υποστηρίξουν την ίδρυση πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

Ένα πανεπιστήμιο, που η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να ιδρύσει 182 χρόνια αργότερα!!!

25 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί για το Βόρειο Αιγαίο το σπουδαιότερο «εργαλείο ανάπτυξης» που διαθέτουμε. Κι όλοι εμείς, που κατοικούμε στο Βόρειο Αιγαίο είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νησιώτες και προνομιούχοι, που διαθέτουμε έναν τέτοιον αρωγό στις προσπάθειές μας για τον τόπο μας.

Φίλες και φίλοι, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρρών

Δε μας λείπει ούτε η ενσυναίσθηση, ούτε οι ιδέες για τον τόπο μας. Έχουμε σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, που περιμένει με αγωνία να του δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσει και να καινοτομήσει στο χώρο του, στο περιβάλλον του, στο νησί του.

Ο Συνδυασμός μας «Αγώνας για τα Νησιά μας» στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής μας και των διεκδικήσεών μας. Γιατί θέλουμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τοπική κυβέρνηση με παρουσία, ρόλο και λόγο στον εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό.

Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, και σημαντικό έργο. Προτάσσουμε την καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης, τη διοικητική συγκρότηση και την ευρωπαϊκή παρουσία της Περιφέρειάς μας, την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών με έμφαση στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της Υγείας και της Εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο, την ανθρωποκεντρική αντίληψη και το κοινωνικό προφίλ της νέας διοίκησης.

Ο «Αγώνας για τα Νησιά μας» φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να ενώσει όλους όσοι πιστεύουν στην τεράστια διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι έχουμε να κάνουμε με μια μοναδική ευκαιρία, αξιοποιώντας την αυτοδιοίκηση, που αν τη χειριστούμε σωστά και αποτελεσματικά, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το λίγο και το μέτριο και να καρπωθούμε τον παραγωγικό και πνευματικό πλούτο των νησιών μας.

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι 100% αυτοδιοικητικές και αφορούν, πάνω από όλα, στην πρόοδο των νησιών μας. Στην ατομική και προσωπική πρόοδο όλων μας. Μακριά από τοπικές περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς προσώπων και ιδεών.

Θέλουμε να μας στηρίξουν και να μας επιλέξουν για αυτό που εμείς είμαστε κι όχι για αυτό που δεν είναι ο αντίπαλος. Και για να το πετύχουμε αυτό, πέρα από σκληρή δουλειά, σημαίνει ότι θα πρέπει να επιζητήσουμε τη θετική ψήφο επιδοκιμασίας προς τη δική μας πολιτική.

Έχουμε σχέδιο και κοινωνική ευαισθησία. Έχουμε προτάσεις με δίχτυ κοινωνικής προστασίας και, πάνω απ΄ όλα, προχωράμε με πάθος και αγάπη για να γίνουν επιτέλους τα νησιά μας όπως τα ονειρευόμαστε.

Γι’ αυτό χρειάζεται να πορευθούμε όλοι μαζί.

Χρειαζόμαστε ομαδικότητα και συλλογικότητα στις αποφάσεις και τις δράσεις, γιατί κάθε ένα νησί, από τα δέκα της Περιφέρειάς μας, έχει τη δική του ιστορία, τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και αυτά θα αναδείξουμε και θα προβάλουμε, αρθροίζοντας τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες μου, της μεγάλης μας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

είμαι ευτυχής που είμαι νησιώτης και κατοικώ στο Βόρειο Αιγαίο! Όλοι εμείς, που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε σε ένα από τα νησιά μας, έχουμε την τύχη να κατοικούμε στο μοναδικό στον κόσμο Αιγαίο πέλαγος, απολαμβάνοντας την υπέροχη φύση και την ανεπανάληπτη πολιτιστική κληρονομιά μας! Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα αγωνιστούμε και θα δουλέψουμε για να αναδείξουμε και να προβάλουμε σε μια διεθνή τουριστική προβολή, αντάξια της ιστορίας μας.

Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν αρέσκεται στους λαϊκισμούς και στέκεται μακριά από άκρα και ακρότητες. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως φυσικούς συνεργάτες μου, στο έργο που καλούμαστε όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας. Κι έχουμε επιλέξει να είμαστε υπεύθυνοι, κι όχι λαϊκιστές.

Έτσι λοιπόν, απευθυνόμενος στον καθέναν και στην κάθε μία προσωπικά, ζητώ στήριξη και έκταση δύναμης για την επόμενη μέρα.

Σας ζητώ, να μας γεμίσετε με θάρρος, εμπιστοσύνη και δύναμη, για να είμαστε η δική σας φωνή την επόμενη μέρα.

Θα δώσουμε τη μάχη, όπως πάντα, με επιχειρήματα, με ιδέες, με κουλτούρα διαλόγου, σε συναινετικό κλίμα και πνεύμα, με διάθεση συνεννόησης, αλλά πάνω απ΄ όλα με πολιτικό πολιτισμό.

Γιατί εμείς δίνουμε τη μάχη με θετικό απολογισμό έργου και τεκμήρια σκληρής δουλειάς. Με σχέδιο, μέθοδο, κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά. Με πάθος για το Βόρειο Αιγαίο που μας αξίζει. Με νέες ιδέες. Με ήθος. Με κουλτούρα διαλόγου.

Εμπιστεύομαι τους συμπολίτες μου, εμπιστεύομαι όλους εσάς, εμπιστεύομαι την πολιτική μου οικογένεια και είμαι βέβαιος ότι το αύριο θα μας βρει ενωμένους και δυνατούς, το αύριο θα μας βρει με πλατιά νίκη.

Νικητής θα είναι το Βόρειο Αιγαίο!

Φίλες και φίλοι,

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τους συνεργάτες μου, στον «Αγώνα για τα Νησιά μας», για τη Χίο, τις Οινούσες και τα Ψαρά και να τους ευχαριστήσω -εκ προοιμίου- και από την καρδιά μου, που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο δυνάμεων που τους απηύθυνα.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου :

Βρουλής Παντελεήμων, του Κωνσταντίνου, Ιατρός Παθολόγος

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
ΑΓΑΠΟΥΣΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ
ΑΜΕΝΤΑΣ
ΙΣΙΔΩΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΖΑΝΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ
ΚΗΡΥΚΟΣ
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ
ΚΑΡΜΑΤΖΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ
ΑΡΓΥΡΩ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
ΜΑΛΑΦΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΞΕΝΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΠΡΩΪΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ-ΣΟΔΗ
ΜΑΡΙΑ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΤΣΑΡΤΣΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΨΩΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Σας καλωσορίζω όλους και επισήμως στο Συνδυασμό μας και σας εύχομαι πολύ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείστε να φέρετε σε πέρας.

Έχουμε πολύ και δύσκολη δουλειά μπροστά μας.

Γιατί οι μάχες δεν χαρίζονται. Κερδίζονται με αγώνες.

Η φωνή μας, θα είναι η δύναμή μας.

Κοντά σας αισθάνομαι το μήνυμα της νίκης! Και στις 7 Νοεμβρίου, νικητής θα είναι ο τόπος μας! Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους μας!!!

Μοιράσου το άρθρο!