Πολιτική

11/10/2010 - 15:44

Παρουσίαση του λογοτύπου του συνδυασμού "Αγώνας για τα νησιά μας"

Το 2002 ο σπουδαίος λέσβιος ζωγράφος Γιώργος Λολοσίδης φιλοτέχνησε ένα πραγματικό έργο τέχνης και το πρόσφερε στον «Αγώνα για τα Νησιά μας» για να αποτελέσει το σήμα του Συνδυασμού.

Το πινέλο του ζωγράφου αποτύπωσε στην ακουαρέλα όλο το χρώμα και τη δυναμική, όλη τη ζωντάνια και την ενέργεια που προσφέρουν στα νησιά μας η ελιά, το στάχυ, η θάλασσα κι ο ήλιος, σε μια ευρηματική σύνθεση που συμβόλιζε τη δύναμη της παραγωγικής ενότητας, της ειρήνης και της προσδοκίας για τη νέα εποχή.

Υπήρξε, αναμφισβήτητα, ένα από τα ωραιότερα και υψηλής αισθητικής σήματα αυτοδιοικητικών συνδυασμών και θα παραμείνει στις καρδιές όλων μας, σύμβολο καθαρότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η ελληνική πραγματικότητα έχει άλλους ρυθμούς κι άλλες δυνατότητες. Μετά τις ριζικές αλλαγές που κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, κυρίως λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, επιλέξαμε την ανανέωση του σήματος, με νέο κώδικα συμβολισμών, πιο σύγχρονο και πιο τεχνοκρατικό, όπως απαιτεί η εποχή μας.

Το νέο σήμα του Συνδυασμού μας συμπυκνώνει το όραμα και τη δέσμευσή μας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μία Περιφέρεια, τρεις νομοί και τα νησιά τους, αντιμετωπίζονται ισοδύναμα και ισάξια, με μια υπόσχεση για ισόρροπη ανάπτυξη. Γι΄ αυτό και το κάθε νησί αντιπροσωπεύει το ίδιο ακριβώς σύμβολο, ίδιο σε μέγεθος για όλα. Τα νησιά ενώνονται δυναμικά μεταξύ τους, σε μια καινούργια πορεία, με νέες προοπτικές. Το βέλος στην κορυφή της γραμμής που τα ενώνει, σηματοδοτεί το δυναμισμό και τη μαχητικότητα του Συνδυασμού μας, ενώ επιπλέον, όπως και στις πυξίδες, δείχνει το Βορρά, σηματοδοτώντας την ίδια την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο «Αγώνας για τα Νησιά μας» είναι μια ενωτική κίνηση, που συνομιλεί και προασπίζει τα δικαιώματα κάθε νησιώτη του Βορείου Αιγαίου, ανεξάρτητα από κομματικές νοοτροπίες και συμπεριφορές. Γι’ αυτό και το σήμα μας περικλείει διαφορετικούς χρωματισμούς, φιλικούς και δυναμικούς μαζί, που μπορούν και εκφράζουν την ομορφιά και τη ζωντάνια των χωριών και των πόλεων των νησιών μας. Το γαλάζιο φόντο καθρεφτίζει το Αιγαίο και αναδεικνύει τη νησιωτικότητα της Περιφέρειάς μας.

Το σήμα ολοκληρώνεται με το όνομα του Συνδυασμού (συνεχής και διευρυμένος πλέον ο αγώνας για τα νησιά μας) εκφρασμένο δυνατά, με μια χαρακτηριστική διχρωμία και κεφαλαία γράμματα, όπως δυνατή είναι και η υπόσχεση για αγώνα δημοκρατικό, καθαρό, δυναμικό και νικηφόρο για το Βόρειο Αιγαίο.

     

Μοιράσου το άρθρο!