Πολιτική

20/10/2010 - 16:15

Παύλος Βογιατζής : Πρόταση αυτοδιοίκησης

Το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί μια νησιωτική Περιφέρεια με δέκα μικρά και μεγάλα νησιά, όπου το κάθε ένα έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, σημαντικά πλεονεκτήματα και αρκετές αδυναμίες.

Βασικός άξονας της προσπάθειάς μας είναι η ισόρροπη ανθρωποκεντρική ανάπτυξη όλων των νησιών μας, με έμφαση στο περιβάλλον.

Στοίχημά μας, η καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης και η παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην ευρωπαϊκή διαβούλευση και διεκδίκηση.

Βασικοί μας άξονες, η Έρευνα, οι Καινοτομίες και η Εκπαίδευση στο πλαίσιο της ελληνικής ανθρωπιστικής Παιδείας, την οποία θεωρούμε ως βάση και φορέα της ζητούμενης ανάπτυξης και των ίσων ευκαιριών για όλα τα νησιά μας.

Ο Συνδυασμός μας έχει ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό στίγμα και μια ενωτική αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία προτάσσει υπερτοπικές συνεργασίες, με στόχο την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, την παγκόσμια τουριστική προβολή όλου του Βορείου Αιγαίου και τις ίσες ευκαιρίες με τις ηπειρωτικές Περιφέρειες της χώρας.

Ο αγώνας για τα νησιά μας, μας αφορά όλους. Αφορά πάνω από όλα στην ανάπτυξη και την πρόοδο, κόντρα στη συντήρηση και τις τοπικές περιχαρακώσεις του χθες.

Γι’ αυτό και παραμένουμε επικεφαλής όλων των κοινωνικών αγώνων. Έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να ολιγωρήσει σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιδιώκουμε τη θετική ψήφο.

Είμαστε εδώ για να προσθέσουμε και να πολλαπλασιάσουμε, όχι να διαιρέσουμε ή να αφαιρέσουμε. Με αυτό ως οδηγό, ξεκινάμε το δημοκρατικό Αγώνα για τα Νησιά μας.

Στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, όλοι εμείς οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου, ενώνουμε δυνάμεις και προσπάθειες. Σε αυτόν τον αγώνα, σας θέλουμε όλους κοντά μας. Χρειαζόμαστε τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και όλων των ενεργών πολιτών των νησιών μας. Οι εκλογές του Νοεμβρίου, είναι μια μεγάλη μάχη που αφορά τις επιλογές μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Στις 7 Νοεμβρίου, μοναδικός νικητής θα είναι το Βόρειο Αιγαίο!

Παύλος Βογιατζής

 

Μοιράσου το άρθρο!