Πολιτική

22/11/2011 - 13:08

Πέμπτη 24/11/2011 : πάρασταση διαμαρτυρίας στα γραφείο της ΔΕΗ Μυτιλήνης για το χαράτσι

yle="text-align:justify;" align="center">ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

                          

Πάρτε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας  την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 10 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Πάρκινκ.

Εργαζόμενοι-ες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ,

Αγρότες, νέοι-νέες, άνεργοι, 

 

Δυσβάσταχτα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται έντονα πλέον στις λαϊκές οικογένειες, από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.

   Τα απανωτά χαράτσια, οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης που το κάνει είδος πολυτελείας και άπιαστο όνειρο για ένα μεγάλο τμήμα του λαού, η αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη με τα νέα χαράτσια που έρχονται, με τον εκβιασμό, ή τα πληρώνεις, ή σου κόβουμε το ρεύμα, κινδυνεύουν χιλιάδες νοικοκυριά στο νησί να μείνουν χωρίς ρεύμα. Πολλοί απ’ αυτούς ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που τα χρήματα αυτά αν τα καταθέσουν για το χαράτσι θα κάνουν «σκόντο» σε άκρως απαραίτητα εφόδια για την υγεία τους.

  Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. εδώ και χρόνια προγραμματισμένα και μεθοδικά, με το σιγοντάρισμα των διάφορων ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων στα ΜΜΕ των εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων, αφού χρησιμοποίησαν κατά καιρούς την μαύρη προπαγάνδα για «μαϊμού συνταξιούχους», που και αν υπήρχαν ή υπάρχουν τέτοιοι, ας μας δώσουν τις λίστες οι βουλευτές των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που  με δικές τους παρεμβάσεις γινόταν τόσα χρόνια τέτοιες λαθροχειρίες για ψηφοθηρικούς λόγους, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα, όπως λένε σε κάθε ευκαιρία.

Το πρόβλημα των κυβερνήσεων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν και είναι πως θα καταργήσουν τις κοινωνικές και προνοιακές κατακτήσεις του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Να πετσοκόψουν τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων, να πετσοκόψουν τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων. Να πετσοκόψουν τους δικαιούχους στη πρόσβαση και την δωρεάν παροχή των ιατροφαρμακευτικών παροχών και την πρόσβαση στις τελευταίες εξελιγμένες μορφές και επιτεύγματα της επιστήμης στον τομέα υγείας.

  Το βασικό εργαλείο για μαζικές περικοπές αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων των ΑΜΕΑ θεσπίζεται με υπουργική απόφαση σχετικά με το «Νέο Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας» (ΚΕΒΑ). Σύμφωνα με τον ΚΕΒΑ, εισάγεται η έννοια της «λειτουργικότητας», δηλαδή αυξάνονται τα εμπόδια για τα ήδη περιορισμένα και πενιχρά επιδόματα. Η έννοια της «λειτουργικότητας» αφορά τόσο την αυτοεξυπηρέτηση των αναπήρων, τη δυνατότητά τους για ένταξη στην κοινωνία-παρότι η ανεργία σαρώνει-όσο και εισοδηματικά κριτήρια.

  Από την 1/9/2011 καταργήθηκαν οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας σε όλη την Ελλάδα. Στη θέση τους δημιουργήθηκε το ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας). Το αποτέλεσμα αυτών των αναδιαρθρώσεων είναι ότι πολλές περιοχές της χώρας μας μένουν χωρίς υγειονομικές επιτροπές. Μεταξύ τους και τα νησιά του Β. Αιγαίου πλην της Λέσβου.

  Τουλάχιστον 8.500 ΑμεΑ αναγκάζονται πλέον να ταξιδέψουν 3 φορές στη Μυτιλήνη για να πιστοποιήσουν την αναπηρίας τους! Αναγκάζουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, πενιχρά επιδόματα, πετσοκομμένες συντάξεις, χαμηλά εισοδήματα και ανέργους στις οικογένειες τους να μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία με μεγάλα έξοδα.

    Σε ένα σύστημα όπου η υγεία του λαού λογίζεται σαν «ΚΟΣΤΟΣ», τα Άτομα με Αναπηρία είναι καταδικασμένα μαζί με όλο το λαό. Δεν μιλάμε για μικροζημιές. Ούτε για κακή διαχείριση. Μιλάμε για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων. Λεηλασία που είχε και έχει πολιτικό παρανομαστή. Ολόκληρες δεκαετίες τα αποθεματικά των ταμείων παραδίνονται, απ’ τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, βορά στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ παράλληλα τους απαλλάσσουν συστηματικά απ’ την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, στο όνομα της δημιουργίας «επενδυτικών κινήτρων». Λες και ο λαός δεν πλήρωνε και δεν πληρώνει πανάκριβα μια υγεία που θα έπρεπε να έχει και δεν την έχει! Στις αρχές του 21ου αιώνα, με δεδομένη την αλματώδη επιστημονική-τεχνολογική πρόοδο, προβλήματα σαν κι αυτό της υγείας δεν θα έπρεπε καν να υφίστανται. Αντ’ αυτού, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

   Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Αποφασισμένοι, συσπειρωμένοι, συνεχίζουμε την πάλη. Όχι μόνοι. Με το σωματείο μας, πλάι στους εργαζόμενους που συγκρούονται με αυτή την πολιτική, πλάι στα συνδικάτα.

  Παλεύουμε και συλλογικά αρνούμαστε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια και αυτό μέσω της ΔΕΗ.

  Αρνούμαστε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις μειώσεις και τα κοψίματα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων για μας και τις οικογένειες μας.

Παλεύουμε για:

  • Απλούστευση των διαδικασιών επανεξέτασης για συνέχιση της αναπηρικής σύνταξης.
  • Λειτουργία πρωτοβάθμιων επιτροπών σε όλα τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.
  • Να συνεχίσει να δίνεται η σύνταξη έως ότου γίνει η επανεξέταση.
  • Επίδομα 1120 ευρώ για τους ανίκανους προς εργασία και ανέργους, 650 ευρώ η σύνταξη ή επίδομα για τους εργαζόμενους ανάπηρους.
  • Ενοποίηση όλων των επιδομάτων αναπηρίας σε ένα, μετατροπή σε κοινωνική σύνταξη κι επέκταση σε ομάδες που σήμερα δεν παίρνουν.
  • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων θεραπειών, φαρμάκων, αναλώσιμων υγειονομικών υλικών, με πλήρη επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο πρόνοιας, άμεση ή συγκαλυμμένη μέσω των λεγόμενων φιλανθρωπικών οργανώσεων, των ΜΚΟ, ή των Δήμων.

 

   Πάρτε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 10 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Πάρκινκ.

 

                                                             

-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕ-ΝΑΤ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

 ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

-ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!