Πολιτική

04/07/2019 - 15:24

Περιοδεία Αθανασίου σε Αφάλωνα, Μόρια, Νέες Κυδωνίες, Μιστεγνά και Πάμφιλα

Στα χωριά Αφάλωνα, Μόρια, Νέες Κυδωνίες και Σκάλα Νέων Κυδωνιών, Μιστεγνά και Πάμφιλα, περιόδευσε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εξόρμησης στη Λεσβιακή ύπαιθρο.

Ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με πρώην και νυν Προέδρους και μέλη των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου να ενημερωθεί για ακόμη μία φορά για τα ζητήματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες περιοχές ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αναλώσει τον περισσότερο χρόνο του ασχολούμενος με την αδικημένη Λέσβο, που τόσα χρόνια βρισκόταν στην τελευταία σειρά για χρηματοδότηση και κατασκευή έργων απέναντι στην υπόλοιπη νησιωτική αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα. 

Στάθηκε ιδιαίτερα, μετά την προτροπή αρκετών κατοίκων, στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, προτεραιότητα είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, η αποσυμφόρηση των νησιών μας, η επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και η απέλαση όσων κρίνονται ότι δεν απολαμβάνουν το καθεστώς πρόσφυγα καθώς και των παράνομα εισερχομένων μεταναστών που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής. 


Τέλος τόνισε πως εκτός των μικρών και σημαντικών κατά τα άλλα έργων, που πρέπει να γίνουν σε ολόκληρη τη Λεσβιακή ύπαιθρο, θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στα νησιά μας, ώστε να υπάρξει επιτέλους ισόρροπη ανάπτυξη που θα αποφέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, αφού το μείζον για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 07 Ιουλίου 2019 είναι η σημαντική μείωση της ανεργίας και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους ώστε να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους, αλλά αντίθετα να μετατρέπονται σε βασικούς κρίκους της τουριστικής Βιομηχανίας και της πρωτογενούς παραγωγής. 

γ

 Και σε δημόσιες υπηρεσίες :

Επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Αρχικά συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία  Παπαδανιήλ, την καλωσόρισε και πάλι στο νησί μας, της ευχήθηκε καλή επιτυχία και υποσχέθηκε να συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των νησιών μας. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και διαβεβαίωσε την κ. Παπαδανιήλ ότι θα συμβάλει και ο ίδιος ώστε να επιλυθεί το ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατό .
Κατόπιν επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, όπου το βασικότερο θέμα συζήτησης ήταν η ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης υπερηλίκων, το οποίο η παρούσα Κυβέρνηση απλά παρέτεινε, μεταθέτοντας τη λύση του στην επόμενη.  
Τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ – ΙΚΑ Λέσβου, επισκέφθηκε στη συνέχεια. Συναντήθηκε με το διευθυντή κ. Κλαδογένη και χαιρέτησε το προσωπικό των υπηρεσιών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την ενοποίηση των ταμείων.
Επίσκεψη πραγματοποίησε και σε μονάδες Υγείας του νησιού, ξεκινώντας από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Ο κ. Αθανασίου άκουσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας υγείας και ενημερώθηκε για την ανάγκη προμήθειας ψηφιακού εμφανιστηρίου για το ακτινολογικό και την άμεση λειτουργία του μαστογράφου.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Στρατή Κλεάνθη και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, όπως η επισκευή του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει άμεσης ανακαίνισης. Η ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και  η αδυναμία λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου λόγω έλλειψης ιατροδιαγνώστη τέθηκαν και αυτά στις άμεσες προτεραιότητες του Νοσοκομείου.
Τέλος επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, με κυριότερο το θέμα της στέγασής τους.

Μοιράσου το άρθρο!