Πολιτική

26/10/2010 - 06:12

Περιοδεία B.Tεντόμα σε Σάμο – Ικαρία - Φούρνους

Από την Πέμπτη, 21/10 μέχρι την Δευτέρα 25/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου συνοδευόμενος από τον υποψ. αντιπεριφερειάρχη Σάμου Γιώργο Κουτσοδόντη και υποψ. Περιφερειακούς συμβούλους περιόδευσε σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Είχε συνάντηση με τον νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σάμου και συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοικήτρια του ιδρύματος και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ε.Ο.Σ.Σ. όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους της συνεταιριστικής επιχείρησης που διαχειρίζεται και προωθεί το κύριο αγροτικό προϊόν του νησιού, το κρασί.

Ο κ. νομάρχης Σάμου έκφρασε την αγωνία του για την τύχη μίας σειράς έργων υποδομής λόγω περιορισμού των πιστώσεων, εξέθεσε τον προβληματισμό του για την ανάθεση έργων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και διερωτήθηκε πώς μπορεί να προχωρήσει η περιφερειακή μεταρρύθμιση στο Β. Αιγαίο με το δεδομένο της άκρως προβληματικής επικοινωνίας και σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους και με την έδρα της περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου εξέθεσαν τα μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που συνδέονται με την επάρκεια του νοσοκομείου σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Οι υπεύθυνοι της Ε.Ο.Σ.Σ. εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μελλοντική πορεία της επιχείρησης και κατ’ επέκταση της αμπελουργίας στο νησί, από την ανυπαρξία κρατικής στήριξης και την αλματώδη άνοδο του ειδικού φόρου κατανάλωσης του γλυκού κρασιού, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος που στηρίζει την οικονομία του τόπου.

Το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και αποκλειστική συνέντευξη στον τηλεοπτικό της Σάμου. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε επίσκεψη και ομιλία στον δήμο Μαραθοκάμπου.

Από το Σάββατο 23/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνέχισε την περιοδεία του στην Ικαρία, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου καθώς και αρκετές από τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία, όπου συζήτησε με τους ανθρώπους που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το βιός τους και τόνισε την υποχρέωση της πολιτείας για άμεση και πλήρη αποζημίωση καθώς και για άμεση και πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Το  βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στους Φούρνους, συζήτησε με τους κατοίκους και τον δήμαρχο του νησιού και το πρωί της Κυριακής έγινε προεκλογική ομιλία στη πλατεία του χωριού.

Η περιοδεία στο νομό Σάμου έκλεισε τη Δευτέρα το πρωί στον Άγιο Κήρυκο με συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΙΚΑΡΙΑ και επίσκεψη στο νοσοκομείο, στο Επαρχείο και στα καταστήματα της πόλης.

Κοινό αίτημα και αγωνία όλων των παραγόντων και κατοίκων των τριών νησιών είναι η ριζική αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, που επιτείνει το αίσθημα απομόνωσης των κατοίκων, θέτει εμπόδια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και εμποδίζει την ανάπτυξη του τουρισμού, στο βαθμό που καθιστά προβληματική έως αδύνατη την άφιξη επισκεπτών κατά τους μήνες της μεγάλης τουριστικής κίνησης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!