Πολιτική

07/05/2013 - 11:14

Περιοδεία στην αγορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου

Περιοδεία στην αγορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος στη Λέσβο Γιάννη Ζερδελή, περιόδευσε το Σάββατο 4 Μαΐου την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.


Κατά τη περιοδεία του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου συζήτησε με τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές τα προβλήματα της αγοράς και των ανθρώπων της. Ιδιαίτερα τέθηκαν τα ζητήματα της ακρίβειας, του υψηλού ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, της συρρίκνωσης των μισθών και της εξοντωτικής φορολόγησης, που έχουν ως άμεση συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και το κλείσιμο των καταστημάτων.


Μετά την περιοδεία ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Μέρες γιορτών και η κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης είναι περιορισμένη. Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ δεν έχει αφήσει ούτε ένα τομέα της καθημερινότητας των κατοίκων της Λέσβου όρθιο. Μόλις πρόσφατα ψήφισε στη Βουλή νέο νόμο (ένα μίνι μνημόνιο IV) που μειώνει ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό, που οδηγεί χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους στην απόλυση. Εύχομαι και ελπίζω το μήνυμα της Ανάστασης να είναι ένα πραγματικό μήνυμα ελπίδας για τον ελληνικό λαό που υποφέρει.  Μήνυμα διεξόδου, που μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με αριστερή πολιτική μπορεί και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για να σταματήσει η καταστροφή στην οποία οδηγείται η χώρα και ο λαός της.
Με έξοδο απ’ τα μνημόνια και με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας προς όφελος του λαού και του τόπου».

Μοιράσου το άρθρο!