Πολιτική

14/06/2011 - 14:19

Περιοδεία του Υπουργου ΘΥΝΑΛ, Γιάννη Διαμαντίδη στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 η περιοδεία του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, στη Λέσβο. Μετά το πέρας των αλλεπάλληλων επαφών που είχε με εκπροσώπους  αρχών και φορέων της Λέσβου, ο κ. Διαμαντίδης  επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, το αλιευτικό καταφύγιο της Βαρειάς, στη Μυτιλήνη.

Στο γραφικό λιμανάκι της Βαρειάς, ο Υπουργός, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο των ερασιτεχνών Αλιέων Λέσβου, Αθανάσιο Νιαούνη για τα προβλήματα που  απασχολούν τους ερασιτέχνες αλιείς, υποστηρίζοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου, ο Υπουργός μετέβη στην Σκάλα Καλλονής για να διαπιστώσει από κοντά τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες αλιείς της ευρύτερης περιοχής του κόλπου Καλλονής. Μεταξύ των αλιέων και του Υπουργού υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, γεγονός που φανερώνει το πνεύμα καλής συνεργασίας μεταξύ των αλιέων και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΘΥΝΑΛ

 Ακολούθως, ο κ. Διαμαντίδης πήγε στο Σίγρι, όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με τους ψαράδες της περιοχής για όσα τους αφορούν. Ο Υπουργός επισκέφθηκε  το λιμενικό σταθμό Σιγρίου. καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου.

Ο κ. Διαμαντίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο για την αρτιότερη σύνδεση των νησιών του Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας, το σημαντικό ρόλο που μπορεί διαδραματίσει το λιμάνι του Σιγρίου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Διαμαντίδη στη Λέσβο, ήταν η Μήθυμνα. Στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους φορέων για τα θέματα που τους απασχολούν και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθεί λύση στο θέμα της προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων στη Μήθυμνα..

Ο κ. Διαμαντίδης έκανε σαφή αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που παίζει για τη χώρα μας η έλευση των κρουαζιερόπλοιων, τονίζοντας, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το λιμάνι της Μήθυμνας να γίνει πύλη εισόδου για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και όχι μόνο.

Ο κύκλος των επισκέψεων του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, στη Λέσβο, συνεχίστηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου, με τη μετάβασή του στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Λουτρών. Μετά την ενημέρωση που είχε από τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 Ευρώ, ο κ. Διαμαντίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εκτέλεσης του σημαντικού έργου, για την κατασκευή του οποίου, οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονταν επί μία εικοσαετία και που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Διαμαντίδη, το Πλωμάρι. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, συνομίλησε με τους αλιείς της περιοχής, και διαπίστωσε τις δυνατότητες  ανάπτυξης που προσφέρει το λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ έγινε κοινωνός των λειτουργικών προβλημάτων του λιμανιού και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυσή τους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στη Λέσβο, ο Υπουργός συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη,.

Μοιράσου το άρθρο!