Πολιτική

11/06/2012 - 11:14

Περιοδείες σε Λέσβο και Λήμνο από τους Οικολόγους Πράσινους

yle="text-align:justify;">Με επισκέψεις στην ύπαιθρο της Λέσβου και της Λήμνου, συνεχίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προεκλογική τους δραστηριότητα. Με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών Ευθύμη Κεφάλα και Μιχάλη Μπάκα χθες επισκεφτήκαμε το Ίππειος και την Αγιάσο, ενώ η υποψήφια των ΟΠ Καρολίνα Κρίστ επισκέφτηκε τη Δυτική Λέσβο και τα χωριά του Σκαλοχωρίου, Βατούσσας, Άντισσας, Ερεσσού και Σκάλας Ερεσσού.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολίτες των χωριών, να ανταλλάξουμε απόψεις για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και την περιοχή τους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας. Για εμάς τους Οικολόγους πράσινους είναι στρατηγική επιλογή η αναζωογόνηση της υπαίθρου με βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, συνδυασμένη με ήπιο τουρισμό, μικρής κλίμακας επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μεταποίηση.

Συζητήσαμε τις θέσεις μας για την αγροτική παραγωγή της Λέσβου. Θέλουμε η παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου από 30% στη Λέσβο, να φτάσει στο 100%. Να μην πουλάμε το λάδι και το κρασί μας χύμα στις ξένες εταιρίες. Να ξέρουν όλοι τα μοναδικά αποκλειστικά «Βιολογικά αγροτικά προϊόντα από τη Λέσβο» σε όλον τον κόσμο, παράλληλα με την προώθηση βιολογικής κτηνοτροφίας και την κατάργηση της χρήσης των μεταλλαγμένων ζωοτροφών

Σήμερα και αύριο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΟΠ στη Λέσβο Μιχάλης Μπάκας, θα βρίσκεται στη Λήμνο για επαφές με φορείς και κατοίκους του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!