Πολιτική

13/03/2014 - 06:11

Περιοδείες της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Α

ντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Νίκη Τσιριγώτη υποψήφια Δήμαρχο Λέσβου και τον Ηρακλή Κουντουρέλλη υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, επισκέφθηκαν τα χωριά διαδοχικά Ερεσό, Μεσότοπο και Άγρα, το Σάββατο 7 Μάρτη.  

Παρουσίασαν τις βασικές αρχές της παράταξης, κάλεσαν τους κατοίκους να στηρίξουν και να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές για Δήμο και Περιφέρεια με κριτήριο τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας και τη μακροχρόνια εμπειρία τους.

Κάλεσαν τους κατοίκους στις Ευρωεκλογές να ψηφίσουν το ΚΚΕ και στις τοπικές εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί μόνο έτσι η αγανάκτηση τους θα γίνει δύναμη χωρίς περιστροφές και αμφισβητήσεις. Μόνο έτσι η ψήφος τους τόνισαν, ότι θα έχει πολλαπλάσια και καθαρή δύναμη. Διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι και όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο θέλουν είτε να ξεγελάσουν το λαό είτε να κρύψουν τις ευθύνες των κομμάτων που όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες μορφές στήριξαν και υποστήριξαν. Οι ίδιοι δήλωσαν εξαρτημένοι με τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και δήλωσαν σε ποια κατεύθυνση προτείνουν την επίλυση τους.

Αποκάλυψαν τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς κάποιων να παλέψουν για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων χωρίς να παλέψουν για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής του Ευρωμονόδρομου.

Δήλωσαν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν υπάρχουν τοπικά προβλήματα ξεκομμένα από τα γενικότερα, ούτε υπάρχουν τοπικά προβλήματα που μπορεί να λυθούν οριστικά χωρίς την ανατροπή αυτής της πολιτικής, χωρίς να πάμε σ’ ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου ο λαός θα έχει στα χέρια του πλούτο που παράγει και θα έχει στα χέρια του την δική του εξουσία.

Ξεκαθάρισαν στους κατοίκους που συνάντησαν σ’ όλα τα καφενεία, καφετέριες κ.λ.π. των χωριών ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βλέπει τους Δήμους και τις Περιφέρειες όχι μόνο για την ενασχόληση τους με την καθημερινότητα (ύδρευση, καθαριότητα, φωτισμός, οδικό και αγροτικό δίκτυο κ.λ.π.) αλλά και ως μηχανισμούς που θα στέκονται δίπλα στους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, στην πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και του Ευρωμονόδρομου.

Παρουσίασαν περιληπτικά τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για όλα τα ζητήματα μικρά και μεγάλα. Άκουσαν τις επισημάνσεις και τις προτάσεις των κατοίκων και είδαν από πρώτο χέρι την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της Άγρας, που εδώ και κάμποσες μέρες δεν έχουν παροχή νερού. Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή την άμεση επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης της Άγρας. Τονίζουν για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει τις αυτονόητες και στοιχειώσεις ανάγκες των κατοίκων της Άγρας, όπως είναι και της ύδρευσης. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε από την πρώτη μέρα να είχε εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπου ύδρευσης (π.χ. μεταφορά πόσιμου νερού με βυτία) μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στα αντλητικά συγκροτήματα.

 


Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Νίκη Τσιριγώτη υποψήφια Δήμαρχο Λέσβου, το Δημήτρη Καρατζιτζή πρώην Δήμαρχο Μανταμάδου, τον Νίκο Παπαϊωάννου πρώην γραμματέα της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων Αθήνας, την Ελένη Βουλβούλη πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλο της ΝΑΣ, τον Στέφανο Χειροπέδη, Γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Μανταμάδου, τον Στρατή Αντώνα Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, βρέθηκε την Κυριακή 8 Μάρτη στο Μανταμάδο, όπου περιόδευσε στα καφενεία του χωριού και παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

Νωρίτερα στην περιοδεία, οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν του κατοίκους του Μανταμάδου να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο Λέσβου, τονίζοντας επίσης και τη μεγάλη σημασία των Ευρωεκλογών και την ανάγκη ενίσχυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Είναι και καιρός να αλλάξουμε κατεύθυνση στο Δήμο και την Περιφέρεια με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του αγώνα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Να παραδώσουμε με την ψήφο μας και την συμμετοχή μας στους αγώνες το τιμόνι του Δήμου και της Περιφέρειας σ’ αυτούς που θα τα οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που μέχρι σήμερα μας οδηγούν οι λάτρεις της ΕΕ και των πιλοτικών προγραμμάτων των πιο αντιλαϊκών επιλογών και κατευθύνσεων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Αυτή την τοπική διοίκηση και διαχειριστή των επιλογών του κεφαλαίου να την μετατρέψουμε σε μαχητικό αντίπαλο των επιλογών και των οδηγιών της ΕΕ, των εκμεταλλευτών  του Λαού και των κυβερνήσεων που επεξεργάζονται τα αντιλαϊκά σχεδία για να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Μοιράσου το άρθρο!