Πολιτική

14/03/2020 - 10:11

Πηγές του Δημάρχου Μυτιλήνης: Μεταφέρουν κι άλλους μετανάστες στο ΚΥΤ Μόριας (;) - Διαψεύδουν από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

 Στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης  - σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου - βρίσκεται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για μεταφορά μεταναστών στη Μόρια. 

Σύμφωνα με πηγές του Δημάρχου Μυτιλήνης  προγραμματίζουν να μεταφέρουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες από διάφορα σημεία του νησιού ( κυρίως Σκάλα Συκαμιάς και Μόλυβος) στη Μόρια!  Ο αριθμός των μεταναστών που αφορά η μεταφορά  είναι γύρω στα 150 άτομα!  

Υπενθυμίζουμε  οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες μετά την 1η Μαρτίου δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ασύλου. Όσοι έχουν έρθει μέχρι τώρα (περίπου 500 άτομα)  βρίσκονται στο λιμάνι στο αρματαγωγό "Ρόδος" και περιμένουν να οδηγηθούν σε κλειστή δομή στην ηπειρωτική χωρά. 

Μια τέτοια ενέργεια αν συμβεί θα είναι πρόκληση σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς ζούμε και σε περίοδο με μέτρα για τον κορονοϊό. 

 υp date :  Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και από το Δήμο Δυτικής Λέσβου μας μεταφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά μεταναστών!

Τέλος και η Αστυνομική Δ/νση Λέσβου όπως ενημερωθήκαμε δεν προγραμματίζει μεταφορά μεταναστών.

 

Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης για το ακριβώς συμβαίνει.

 

Μοιράσου το άρθρο!