Πολιτική

24/11/2019 - 16:49

Ποιο Νοσοκομείο Μυτιλήνης; Βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη σου για τις εξετάσεις

Ερώτηση Βουλευτών στον Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Για τις ελλείψεις σε προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας της Μυτιλήνης  

 

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της υγείας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών, έχει φέρει τις δημόσιες δομές υγείας σε τραγική κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται και στην περίπτωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου εκεί απευθύνεται ο λαός ενός ολόκληρου νησιού.

Οι ελλείψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων είναι μεγάλες. Εδώ και μήνες δε λειτουργεί ο μαστογράφος, ο μαγνητικός και το μηχάνημα για μέτρηση Οστικής Πυκνότητας γιατί δεν υπάρχουν ακτινοδιαγνώστες, υπάρχουν 3 γιατροί αντί 7. Για τον ίδιο λόγο δεν κλείνονται τακτικά ραντεβού για υπερηχογραφήματα. Τα δε ραντεβού που ήταν ήδη προγραμματισμένα ακυρώνονται. 

Την ίδια στιγμή, λόγω της έλλειψης γιατρών, εκτός λειτουργίας είναι και ο μαστογράφος και ο υπέρηχος του Κέντρου Υγείας.

Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι του νησιού να οδηγούνται  σε ιδιώτες για τις εξετάσεις αυτές και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη -αφού δεν υπάρχουν συμβεβλημένα Ιδιωτικά Ιατροδιαγνωστικά Κέντρα με τον ΕΟΠΥΥ- ή να μεταφέρονται στην Αθήνα, ή όπου αλλού βρουν Κρατική Δομή για τις αντίστοιχες εξετάσεις. Δηλαδή υπέρογκο κόστος και για τις εξετάσεις και ταλαιπωρία για ανθρώπους που χρειάζονται  ιατρική περίθαλψη.  

Αίτημα των εργαζομένων του νησιού και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, προς όλες τις κατά καιρούς Διοικήσεις του Νοσοκομείου και τους Υπουργούς Υγείας, είναι να ενταχθεί το Ογκολογικό Τμήμα στον οργανισμό του Νοσοκομείου.

Η ήδη οξυμμένη κατάσταση που εδώ και χρόνια επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού επιβαρύνεται επιπλέον και από  τους χιλιάδες πρόσφυγες- μετανάστες που φιλοξενούνται στο νησί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα :

  • Να γίνουν προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης να μπορέσουν να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
  • Προκειμένου να ενταχθεί στον οργανισμό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης το ογκολογικό τμήμα και να στελεχωθεί πλήρως με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

 

 

Οι Βουλευτές

 

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Μοιράσου το άρθρο!