Πολιτική

27/05/2014 - 18:39

Ποιοι εκλέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου - Όλα τα ονόματα

Γράφει η Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Από 35 νέα πρόσωπα και 10 μέλη που κατάφεραν να επανεκλεγούν με τους συνδυασμούς τους απαρτίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Με πρώτη δύναμη την παράταξη Γαληνού που εξελέγη Δημοτική Αρχή για την επόμενη 5ετία, καταλαμβάνουν θέσεις Δημοτικών Συμβούλων 27 υποψήφιοι του συνδυασμού “Μόνο για τη Λέσβο”, ακολουθεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Φωτή Ξύδα και 9 ακόμη Δημοτικούς Συμβούλους, ο Στράτος Γεωργούλας με τέσσερις έδρες, η Νίκη Τσιριγώτη με τρεις και ο Νίκος Κουρτζής που θα συμμετέχει στη νέα σύνθεση του Οργάνου ως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας για τα ποσοστά που έλαβε κάθε συνδυασμός στην Μυτιλήνη και στις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες, καθώς και με βάση τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, έχει ξεκαθαριστεί από χθες το τοπίο σε ό,τι αφορά τα 45 μέλη που θα απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και διατηρούνται επιφυλάξεις για ορισμένες περιπτώσεις εδρών και ψήφων, για τις οποίες τον τελευταίο λόγο έχει το Πρωτοδικείο που θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες στην επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων.

Ο πλειοψηφών συνδυασμός του Σπύρου Γαληνού εκλέγει 13 Δημοτικούς Συμβούλους από την Μυτιλήνη, δύο από το Πλωμάρι, δύο από την Ερεσό, έναν από την Καλλονή, έναν από την Γέρα, έναν από τον Πολιχνίτο, έναν από την Πέτρα, έναν από τον Ευεργέτουλα, έναν από την Θερμή, έναν από την Μήθυμνα, έναν από τον Μανταμάδο, έναν από την Αγία Παρασκευή και έναν από την Αγιάσο.

Από τον “Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο” που κατέλαβε την δεύτερη θέση, εκλέγονται 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων τρεις από την Μυτιλήνη (ο επικεφαλής Φωτής Ξύδας και δύο ακόμη μέλη), ένας από το Πλωμάρι, ένας από την Ερεσό, ένας από την Καλλονή, ένας από τον Πολιχνίτο, ένας από την Πέτρα, ένας από τον Ευεργέτουλα και ένας από την Θερμή.

Ο Στράτος Γεωργούλας και ο συνδυασμός “Ο Άλλος δρόμος” εκλέγει, εκτός απροόπτου στην κατανομή των εδρών, δύο Δημοτικούς Συμβούλους από την Μυτιλήνη, έναν από την Καλλονή και έναν από την Γέρα. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα έχει τρεις Δημοτικούς Συμβούλους, την επικεφαλής, Νίκη Τσιριγώτη από την Μυτιλήνη, έναν από την Καλλονή και έναν από την Γέρα και η 45η θέση ανήκει στο Νίκο Κουρτζή.

Πιο συγκεκριμένα, οι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται από την συμπολίτευση είναι οι παρακάτω:

Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαληνού

- Μυτιλήνη: Στρατής Τζιμής, Αναστασία Αντωνέλη, Δημήτρης Ακριώτης, Γιώργος Κατζανός, Παναγιώτης Αλβανόπουλος, Μιχάλης Ταμβακέλλης, Κώστας Αστυρακάκης, Γιώργος Ψάνης, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Παναγιώτης Τσουπής, Θεόδωρος Στεργίου, Κώστας Κατσαρός, Γιάννης Αμπουλός

- Πλωμάρι: Μανώλης Αρμενάκας, Νίκος Καρπέλης

- Ερεσός: Μιχάλης Ρούσσης, Αθηνά Ιωσηφέλλη

- Καλλονή: Ταξιάρχης Βέρρος

- Γέρα: Νίκος Ψωμάς

- Πολιχνίτος: Δημήτρης Αλεξίου

- Πέτρα: Ταξιαρχούλα Πνακά

- Ευεργέτουλα: Συμεών Χαραλάμπους

- Θερμή: Νίκος Καρασάββας

- Μήθυμνα: Ιγνάτης Χατζηχρήστου

- Μανταμάδος: Στέφανος Αποστόλου

- Αγία Παρασκευή: Φωκίων – Γεώργιος Θεοδώρου

- Αγιάσος: Προκόπης Τσαμπλάκος

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξύδα

- Μυτιλήνη: Φωτής Ξύδας, Γιώργος Φλώρος, Στρατής Δαγκλής

- Πλωμάρι: Γιάννης Ξανθούλης

- Ερεσός: Αντώνης Κουμαράς

- Καλλονή: Στρατής Κυρατζής

- Πολιχνίτος: Στρατής Καραγεωργίου

- Πέτρα: Ελένη Μόλβαλη

- Ευεργέτουλα: Προκόπης Γυμνάγος

- Θερμή: Θεόδωρος Καραγιάννης

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεωργούλα

- Μυτιλήνη: Στράτος Γεωργούλας, Γιώργος Πάλλης

- Καλλονή: Χρυσούλα Ζωγράφου - Στεριανού

- Γέρα: Δαμιανός Πέτρου

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι Τσιριγώτη

- Μυτιλήνη: Νίκη Τσιριγώτη

- Καλλονή: Δημήτρης Καραγιάννης

- Γέρα: Ντίνα Κοτζαδημητρίου

 

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου

Νίκος Κουρτζής

 

Ποιοι έμειναν εκτός

Το αποτέλεσμα της κάλπης πάντως επεφύλασσε και δυσάρεστες εκπλήξεις για ορισμένα ηχηρά ονόματα από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, είτε γιατί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους σταυρούς που περίμεναν, είτε γιατί λόγω “Καλλικράτη” και ποσοστώσεων δεν μπόρεσαν να εκλεγούν. Για παράδειγμα, ο Ηλίας Κουνιαρέλλης, αν και έλαβε 840 ψήφους και βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα του συνδυασμού του Φ. Ξύδα, δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφού η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εκλέγει από την Μυτιλήνη (εκτός από τον επικεφαλής) μόνο δύο Δημοτικούς Συμβούλους.

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έμειναν επίσης ο απερχόμενος Πρόεδρος του Οργάνου, Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Μαρινάτος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Κυριαζής, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Δημήτρης Ζαφειρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας, Δημήτρης Μουτζούρης, η Βάσω Χοχλάκα, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!