Πολιτική

04/06/2021 - 11:15

Ποιοι κερδίζουν τα βραβεία αντι-οικολογικής δράσης στη Λέσβο....

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου απονέμουν τα “Αντί – Βραβεία” τους σε πρόσωπα και φορείς !!!

Μετά από αρκετά χρόνια αποχής απονέμονται και φέτος από τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ Λέσβου τα εναλλακτικά βραβεία αντι-οικολογικής δράσης σε φορείς και δημόσια πρόσωπα, που έχουν «διαπρέψει» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Τα βραβεία έχουν συμβολικό – χιουμοριστικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

Το βραβείο «Ρεπό από την πράσινη πολιτική» απονέμεται στον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, που μετά τη θητεία του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου που έφερε απέναντι του όλους τους περιβαλλοντικούς φορείς, μετακινήθηκε, χρησιμοποιώντας τα ρεπό του στο Υπουργείο Εργασίας,. Με τη νέα του θέση, κατέθεσε εργασιοκτόνο νομοσχέδιο, που στην ουσία συντρίβει τις εργασιακές σχέσεις εις βάρος των εργαζομένων. Προτείνουμε να δοθεί ένα μακροχρόνιο ρεπό στον κ. Χατζηδάκη για το καλό όλων μας!

Το βραβείο «ΚΥΤ αγκαλιά με το δάσος» δίνεται στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη, που ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στην Καράβα, αντί για την αποσυμφόρηση του νησιού, προωθεί τη δημιουργία ενός Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη θέση Βάστρια της κεντρικής Λέσβου, λίγα μέτρα από ένα πυκνό πευκοδάσος εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Σε περίπτωση που ξεκινήσει μια πυρκαγιά εκεί, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο βραβευμένος κ. Μηταράκης θα μας λέει ότι φταίει ο άνεμος, τα πεύκα, οι μετανάστες/πρόσφυγες, και οι λοιποί συγγενείς.

Το βραβείο της «Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας» απονέμεται στη ΔΕΗ Α.Ε., που πέρα από τη συνεχιζόμενη ρύπανση από το εργοστάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης, με  τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στο νησί, συμβάλλει στην εξοικονόμησή ενέργειας από όλους μας. Με διπλό όφελος μάλιστα, τόσο περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό για τις τσέπες μας. Σε ευχαριστούμε ΔΕΗ! 

Το βραβείο «Καινοτόμων Πράσινων έργων» απονέμεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία με τις μπουλντόζες που έβαλε μέσα στον ποταμό Τσικνιά, καινοτόμησε και μας προσφέρει τα πρώτα γήπεδα beach volley μέσα σε ποταμό! Παράλληλα, η Περιφέρεια ετοιμάζει την προμήθεια κανό-καγιάκ που θα χρησιμοποιηθούν για τους πρώτους αγώνες στην επόμενη πλημμύρα. Πλημμύρες αναμένονται με μαθηματική ακρίβεια να συμβούν μετά από ισχυρή βροχόπτωση, εξαιτίας των έργων αυτών, που επιδρούν αρνητικά στην αντιμετώπισή τους.  

Θέλοντας να συμβάλουμε στη βελτίωση των σχέσεων των δύο Δήμων, ένα μεγάλο βραβείο μοιράζονται και οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, το βραβείο «Πράσινα παντού». Το βραβείο τους απονέμεται, καθώς έχουν ρίξει το κύριο βάρος των δραστηριοτήτων τους στην κατασκευή γηπέδων 5χ5 με πλαστικό χλοοτάπητα σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά του νησιού. Καθώς μάλιστα δεν υπάρχει πια ελεύθερος χώρος για νέα γήπεδα, προτείνεται η κατασκευή του πρώτου πλωτού γηπέδου ποδοσφαίρου, που θα τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα στην προκυμαία της Μυτιλήνης, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και στην Σκάλα Καλλονής και σε όποιο άλλο λιμάνι χρειαστεί.

Τέλος, για να επαινέσουμε και λίγο τα γένια μας, το βραβείο «Πράσινης ωριμότητας» απονέμεται στο χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα. Παρόλο που σε όλη την Ευρώπη το πράσινο κύμα έχει φέρει στροφή των πολιτών στα πράσινα κόμματα, στην Ελλάδα παραμένουμε κατακερματισμένοι. Ας ελπίσουμε ότι με αυτό το βραβείο οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση και επανένωση του χώρου θα ολοκληρωθούν και θα έχουμε πολύ γρήγορα θετικά αποτελέσματα !!     

Και του χρόνου με υγεία !!!

 

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!