Πολιτική

24/10/2011 - 19:13

Ποιος είναι ο "μάγκας" Αντιδήμαρχος Λέσβου που ΔΕΝ απαντάει...;

Διαβάστε κύριε Δήμαρχε την ανοιχτή επιστολή ενός Δημοτικού Συμβούλου. Δεν έχει σημασία από ποια παράταξη προέρχεται, έχει σημασία όμως το τι γράφει.

ΟΜΩΣ εδώ προκύπτει ένα θέμα ηθικό και πολιτικό. Πόσο "μάγκας" είναι ο Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης που μπορεί να αγνοεί του  Δημότες και πόσο μάλιστα εκλεγμένους Τοπικούς Συμβουλους και να ΜΗΝ απαντάει ;

Κύριε Δήμαρχε το Lesvosnews δημοσιεύει την επιστολή του Τοπικού Συμβούλου και επιτέλους "τραβήξτε και κανένα αυτάκι" !  

Παρακαλούμε πείτε στον Αντιδήμαρχο να κάνει την τιμή και να απαντήσει!

Από:          Στέλιος Γ. Δουγαλέρης Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού ΘΕΜΑ:    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΣΟΥ – ΑΝΤΙΣΣΗΣ  

Κύριε Αντιδήμαρχε Ερεσού – Αντίσσης,

Έχουν ήδη περάσει τέσσερις (4) εβδομάδες από την ημέρα που σας απέστειλα δύο επιστολές, ζητώντας σας ενημέρωση σχετικά με πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική Κοινότητα Ερεσού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ!!!

Όταν αναλάβατε τα καθήκοντα σας, το μόνο που είχατε να μου πείτε ήταν «Μη μου κάνεις αντιπολίτευση!», χωρίς να σας έχω δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα, αφού ούτε πολιτική, ούτε κοινωνική σχέση είχαμε.

Προσπάθησα επανειλημμένα να σας ενημερώσω και να συνεργαστώ μαζί σας, αλλά κάθε φορά που άνοιγα το στόμα μου έβλεπα την πλάτη σας.

Στη συνέχεια, ως όφειλα κι επειδή έπρεπε να είστε ενήμερος για τα θέματα της Ερεσού, σας τα κατέθεσα εγγράφως. Τότε είχα την τύχη να μου απαντήσετε επιγραμματικά, ότι προωθήσατε την επιστολή μου προς τους αρμόδιους!

Τώρα αρνείστε και να μου απαντήσετε στα ερωτήματα που σας έθεσα. Θεμιτό είναι να μη σας είμαι αρεστός. Υποχρέωσή σας είναι, όμως, να απαντάτε στα ερωτήματα οποιουδήποτε Δημότη, και όχι να αντιπολιτεύεστε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού. Πόσες φορές, όταν κάποιος δημότης σας ρωτούσε για κάποιο ζήτημα της Κοινότητας απαντήσατε ότι δεν είστε ενήμερος, ενώ είχατε ενημερωθεί εγγράφως; Ακόμα και μπροστά στα μάτια μου το πράξατε!!!

Παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια, αντί να ασχολούμαστε με τα υπαρκτά και πολύ σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν, μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε στα χωριά μας.

Κύριε Αντιδήμαρχε Ερεσού – Αντίσσης,

Με αναγκάζετε να σας απευθύνω δημόσια τα ερωτήματά μου – ίσως στον Τύπο να φιλοτιμηθείτε να απαντήσετε:

  1. Πότε έγινε η τελευταία δειγματοληψία του πόσιμου νερού στη Δ.Κ. Ερεσού, πόσα και ποια ήταν τα σημεία της δειγματοληψίας και ποια τα αποτελέσματα των αναλύσεων;
  2. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να δηλώσετε ότι οι ανάγκες της Ερεσού για κλαδέματα είναι μόνο 800 φοινικόδεντρα από τα 1350 και 60 μουριές από τις 100, αφήνοντας απέξω τα πεύκα και τα δέντρα στον κάμπο της Ερεσού και τα αναχώματα του ποταμού Χαλάντρα; Και γιατί μεγαλώσατε το ύψος των φοινικόδεντρων στα 2,5 έως 4 μέτρα, όταν κανένας κορμός δεν ξεπερνάει το 1 μέτρο; Μήπως για να τριπλασιαστεί η δαπάνη; Οι Δημαρχίες Ερεσού – Αντίσσης ποτέ δεν δαπάνησαν περισσότερα από 4.000 Ευρώ για το κλάδεμα όλου του φοινικοδάσους και τώρα, μετά από δική σας εισήγηση, έχει αποφασιστεί να ξοδευτούν 14.400 Ευρώ για κάτι περισσότερο από τα μισά δέντρα. Λεφτά, όμως, για λαμπτήρες ΔΕΝ υπάρχουν! Όταν καεί μια λάμπα, θα αντικατασταθεί μόνο αν την αγοράσουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Δημότες. Η περιοχή των Ψηνίων είναι καταδικασμένη να ζει στο σκοτάδι εδώ κι ένα μήνα, γιατί λάμπες δεν υπάρχουν! Αλλά, ανταποδοτικά τέλη (και μάλιστα αυξημένα) πληρώνουν οι Δημότες!

Υ.Γ.: Γνωρίζετε ότι το πότισμα κι η ελάχιστη συντήρηση που έγινε φέτος στο φοινικόδασος οφείλετε σε πρωτοβουλία των Δημοτών της Ερεσού κι ότι η δαπάνη καλύφθεηκε από τον Σύλλογο των Απανταχού Ερεσίων «Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ»; Όχι, βέβαια. Η άγνοια είναι προνόμιο των απόντων.

Στέλιος Γ. Δουγαλέρης

------------------------

Μοιράσου το άρθρο!