Πολιτική

14/06/2012 - 14:47

Πολίτες της Λέσβου υπογράφουν το κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

ign="center"> 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, εκλεγμένοι κατά καιρούς σε διάφορες θέσεις  της Τ.Α. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι που παλεύουμε δίπλα στο Λεσβιακό λαό με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της ΕΕ που γεννούσε και γεννά όλα τη δεινά του λαού μας.

Απευθυνόμαστε στο λεσβιακό λαό με πλήρη και βαθιά συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, αγρότες και ΕΒΕ, στη νεολαία,

  • Μην εμπιστεύεστε ούτε  κεντροδεξιά ούτε κεντροαριστερά σενάρια και κυβερνήσεις, το σκηνικό «δεξιό» και «αριστερό» είναι το ίδιο και στημένο.
  • Στις 18 Ιούνη καμία Κυβέρνηση από αυτές τις δυνάμεις, που στηρίζονται και προωθούνται από τμήματα της αστικής τάξης της χώρας και μηχανισμούς της Ε.Ε δε γίνεται να είναι φιλολαϊκά από τη στιγμή που αποδέχονται τα χρέη που δημιουργήθηκαν για χάρη της πλουτοκρατίας και που ήδη έχουν διπλοπληρωθεί από τον Ελληνικό λαό και αναζητούν διέξοδο από την οικονομική κρίση στα πλαίσια πολιτικών που δημιούργησαν την κρίση.

Το λένε καθαρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν τη ληστεία των 50 εδρών. Από τη μία υπόσχονται ανάπτυξη με όρκους πίστης στην Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους και μιλούν για θυσίες που «πρέπει να κάνει ο λαός για να βγούμε από την κρίση» και από την άλλη του δίνουν ψεύτικες, απατηλές ελπίδες και υποσχέσεις.

 

Με αυτή μας τη δήλωση πάμε κόντρα -και το ξέρουμε- στο ρεύμα της υποταγής, της ενσωμάτωσης και των αυταπατών που καλλιεργούν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και «Ανεξάρτητοι Έλληνες», όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, ξέρουν ότι ο ένοχος είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα, που δεν αμφισβητούν, δεν παλεύουν εναντίον του, για την ανατροπή του.

Λένε ψέματα στο λαό.

Ο δρόμος μέσα στην ΕΕ με τα σύμφωνα σταθερότητας, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια, σημαίνει χρεοκοπία του λαού και της χώρας για να μη χρεοκοπήσει το κεφάλαιο.

Καλούμε κάθε τίμιο αριστερό ριζοσπάστη αγωνιστή, κάθε πατριώτη, που δεν ψήφισε ΚΚΕ παρά τις όποιες επιφυλάξεις  να εμπιστευτεί την ψήφο του στο ΚΚΕ, να το αναδείξει ακόμα πιο ισχυρό, πρώτο κόμμα στο νομό.

 Καλούμε όλους όσους παρασύρθηκαν στη Χρυσή Αυγή να διορθώσουν την ψήφο τους, να εγκαταλείψουν το αντιλαϊκό-ναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Την επόμενη μέρα χρειάζεται ο λαός ένα ισχυρό ΚΚΕ, μπροστάρη στον οργανωμένο αγώνα του για ανθρώπινους μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα, για κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε φάρμακα, περίθαλψη, για προστασία από τα χαράτσια και τους φόρους. Ένα δυνατό ΚΚΕ αποκούμπι του λαού μας στην καθημερινή του ζωή και στον αγώνα για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.

  1. Ανδρή Μαρία
  2. Αρχοντή Δέσποινα
  3. Βαξεβάνης Νίκος
  4. Βασιλέλλης Τριαντάφυλλος
  5. Βουλβούλη-Αντώνα Ελένη
  6. Βουλβούλης Ηλίας
  7. Βούρος Σαράντος
  8. Βούρου Ειρήνη
  9. Γιαταγανέλλης Παναγιώτης
  10. Δελόγκος Μιχάλης                           
  11. Δούκας Κώστας
  12. Ευαγγελινός Αλέκος
  13. Ζαροδημητράκης Γιώργος
  14. Καραγεωργίου Στρατής
  15. Καρατζιτζής Δημήτρης
  16. Κεληγιάννης Δημήτρης
  17. Κομνηνάκας Απόστολος               
  18. Κόρακας Στρατής
  19. Κοτζαζημητρίου Ντίνα
  20. Κουντουρέλλης Ηρακλής
  21. Κουτσαμπάσης Ιγνάτης
  22. Κυπριωτέλλης Βασίλης
  23. Παλαιολόγος Παναγιώτης
  24. Παλαιολόγου Βαγγέλης
  25. Παλαιολόγου Μαρία
  26. Παντελής  Μιχάλης
  27. Παπαγεωργίου Ανδρέας
  28. Πελεκάνος Παναγιώτης
  29. Σαλταμάρας Γιώργος
  30. Σαρόγλου Δημήτρης
  31. Σκλεπάρης Γιάννης
  32. Σκουλάδας Παναγιώτης
  33. Σταμάτης Παναγιώτης
  34. Σταυρινός Στρατής                          
  35. Τσουλέλλης Δημήτης
  36. Χατζηβαγιάννης Νίκος
  37. Χατζηπαναγιώτης Χρύσανθος       
  38. Χριστοδούλου Βαγγέλης
  39. Χριστοδούλου Γιώργος
  40. Χυδεριώτης Κύριλλος
  41. Ψαραδέλλης Χρήστος                     
  42. Ψαρρού Δήμητρα

To παραπάνω κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ υπογράφουν επίσης

Ο Γιάννης Συκάς τ. Δήμαρχος Πολιχνίτου και ο

Ευσρτάτιος Κακάμπουρας τ. Αντιδήμαρχος Πολιχνίτου

Μοιράσου το άρθρο!