Πολιτική

29/12/2018 - 11:49

«Πονοκέφαλος» για Νεοδημοκράτες οι υποψηφιότητες Καλογήρου-Μουτζούρη

Πονοκέφαλος τα δύο δεξιά ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές, της νυν Περιφερειάρχη Χ. Καλογήρου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κ. Μουτζούρη. * Στη Νέα Δημοκρατία, οι επικεφαλής των συνδυασμών σε Δήμο και Περιφέρεια πρέπει να έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, ώστε να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, αν υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είναι η Χρ. Καλογήρου και υποψήφιος για το Δήμο Λέσβου ή Μυτιλήνης -αν διασπαστεί- ο Στ. Κύτελης, γνωρίζοντας το επίπεδο των σχέσεών τους.


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Τοπικής ΝΔ στη Λέσβο, καθώς και στην εκλογική βάση του κόμματος, σχετικά με το ζήτημα των υποψηφίων σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο Λέσβου.
Επισήμως, τα όργανα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο νησί μας τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις από την Πειραιώς και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανεπισήμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επικρατεί αναβρασμός, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε το κόμμα να κατέλθει στις εκλογές με δυνατά και ενιαία ψηφοδέλτια, χωρίς διχαστικές τάσεις.

Καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις θεωρείται ο Ιανουάριος, στη διάρκεια του οποίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και για το Δήμο Λέσβου, καθώς όπως διεμήνυσε στην ομιλία του κατά το 12ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος, στις 10 Ιανουαρίου θ' ανακοινωθούν δεκάδες νέα πρωτοείσακτα ονόματα στην πολιτική σκηνή.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τη Νέα Δημοκρατία και για τα τοπικά στελέχη, φαίνεται να είναι τα δύο δεξιά ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές, της νυν Περιφερειάρχη Χ. Καλογήρου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κ. Μουτζούρη.

Ήδη πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του νησιού μας αντιδρούν στην υποψηφιότητα της Χρ. Καλογήρου, ενώ στηρίζουν ανοιχτά τον Κ. Μουτζούρη. Την ίδια ώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ακολουθώντας το καταστατικό του κόμματος, έχει δηλώσει δημόσια ότι θα στηρίξει τους νυν Περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με την σημαία της ΝΔ, συνεπώς και την Χ. Καλογήρου.

Προβλήματα φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας και σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της Χρ. Καλογήρου, καθώς οι έχοντες λόγο στη ΝΔ, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι προτιμούν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο πλην της παρούσας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια για συμβιβαστική λύση, ώστε η Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που θα στηριχτεί από όλους τους ψηφοφόρους της, αν και οι δύο υποψήφιοι (Χρ. Καλογήρου και Κ. Μουτζούρης) δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης.

Η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, φαίνεται ότι επηρεάζει άμεσα και το Δήμο Λέσβου, όπου και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται.

Επισήμως η Νέα Δημοκρατία και τα τοπικά στελέχη δεν ανακοινώνουν ακόμη στήριξη στην υποψηφιότητα του Στρ. Κύτελη, περιμένοντας τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Ανεπισήμως, όμως, φαίνεται ότι το ζήτημα που τους απασχολεί δεν είναι η διάσπαση, αλλά η υποψηφιότητα της Χ. Καλογήρου. 

 

πηγη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!