Πολιτική

10/06/2022 - 09:27

Πορτοκάλια Άρτας ( ! ) και ελιές Λέσβου στην απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση Αθανασίου για πληρωμές ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου

ΔΕΗ

Δεν μας είναι ευχάριστο να βγάζουμε ανακοινώσεις και να καταγγέλλουμε τον τρόπο με τον οποίο οικειοποιείται ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Χαρ. Αθανασίου τις ενέργειες Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Φορέων οι οποίες είναι κανονιστικά και διοικητικά καθορισμένες  και προγραμματισμένες.

Ο κ. Αθανασίου έβγαλε ανακοίνωση να μας πληροφορήσει για ένα γεγονός ,που γνωρίζαμε εδώ και ημέρες από δημοσιεύματα αλλά και από τον ίδιο τον ΕΛΓΑ δηλαδή ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του καταλογισμού των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών μας που είχαν πληγεί από ανεμοθύελλα τον περασμένο Νοέμβρη καθώς και τα ποσά κάθε δικαιούχου στους σχετικούς πίνακες  του Οργανισμού, τα οποία κάθε δικαιούχος μπορεί να δει κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIS.

Είναι φανερή η προσπάθειά του να πείσει τους αγρότες της Λέσβου ότι όλα έγιναν «κατόπιν ενεργειών του» απαξιώνοντας, με αυτό τον τρόπο, την θεσμική λειτουργία του ΕΛΓΑ και αλλοιώνοντας τον θεσμικό, πολιτικό ρόλο του βουλευτή.

Ο κ. Αθανασίου, αν πραγματικά θέλει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΕΛΓΑ στον τόπο μας, τότε πρέπει να εξηγήσει στους αγρότες της Λέσβου γιατί ο Οργανισμός πληρώνει τις ζημιές των εσπεριδοειδών άλλων περιοχών(Αργολίδα, Άρτα) ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, που έγιναν τον περασμένο Γενάρη και όχι τις ζημιές των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου που έγιναν τον περασμένο Νοέμβρη, ύψους μόλις 1,3 εκατ. ευρώ! και πότε θα πάρουν επιτέλους αυτές τις αποζημιώσεις που ήδη περιμένουν πριν το Πάσχα! 

Επίσης ο κ. Αθανασίου θα πρέπει να ενημερώσει τους αγρότες αν και πότε θα καταβληθούν σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου κρατικές ενισχύσεις για την περσινή και προπέρσινη ακαρπία του λεσβιακού ελαιώνα. 

Μοιράσου το άρθρο!

ΤΕΒΑ