Πολιτική

07/05/2020 - 11:07

Που θα καταλήξουν οι 51 μετανάστες που έφθασαν χθες στη Λέσβο; - Σε επιφυλακή ο Δήμος Μυτιλήνης

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. Σύμφωνα με πληροφορίες χτες υπήρξε ακόμη μια τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Ο λόγος βέβαια η άφιξη των 51 μεταναστών σε περιοχή της Βορειοδυτικής Λέσβου και η συζήτηση  για το που θα καταλήξουν αυτοί οι άνθρωποι που έφθασαν στο νησί μας.

Ο Νίκος Χήρας ως αντιπολίτευση ζητεί το άνοιγμα του Stage 2.  Στελέχη της παράταξης του Ταξιάρχη Βέρρου κρατούν στάση αναμονής καθώς εκκρεμεί απόφαση για το άνοιγμα του Stage 2 μετά από προσφυγή κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι  αντιδρούν σε μια τέτοια κίνηση φοβούμενοι ότι θα γίνει μια νέα μόνιμη Δομή .

 Από την άλλη όμως και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης  θέλει το ΚΥΤ Μόριας να σταματήσει να είναι  το σφουγγάρι των μεταναστευτικών ροών. Επικαλείται άλλωστε και την συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο Δημάρχων, του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ότι ο κάθε Δήμος θ΄ αναλαμβάνει ο ίδιος την διαχείριση των μεταναστών που θα έρχονται στην περιοχή του.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Μόριας και των γύρω χωριών είναι αγανακτισμένοι με την τοποθέτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που στην Κυριακάτικη συνάντηση τους, άφησε να εννοηθεί  ότι ενδέχεται και οι γύρω χώροι του ΚΥΤ θα ενταχθούν σ΄ αυτό. Ο Στρατής Κύτελης ζήτησε από τον Νότη Μηταράκη να συνεχισθεί η αποσυμφόρηση του νησιού ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας.  Αξίζει να τονιστεί ότι στην συνάντηση Κύτελλη Μηταράκη στην οποία σημειωτέον δεν βγήκε ανακοίνωση πλην κάποιων φωτογραφιών,  παρέστησαν και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής  και σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν  μια σειρά άλλων θεμάτων μερικά εκ των οποίων ήταν ο Καρα Τεπές, το ΠΙΚΠΑ κλπ. Ο Νότης Μηταράκης  προτίμησε να εστιάσει την όλη συζήτηση στο θέμα ότι φυλάσσονται πλέον τα θαλάσσια σύνορα.

Και ένα παραπολιτικό από τη συνάντηση.  Ο Υπουργός θέλοντας  να δείξει ότι παρακολουθεί τα τεκτενόμενα στην Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου  αναφέρθηκε σε άγνωστη δημοσκόπηση τα πρόσωπα της Περιφέρειας Β Αιγαίου στην οποία ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εμφανίζει υψηλό ποσοστό αποδοχής.

 Επί της ουσίας όμως άλλο είναι το ερώτημα. Πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αποσυμφόρηση;

Μοιράσου το άρθρο!