Πολιτική

04/01/2013 - 14:51

Π.Πατερέλλης: Φόβοι ότι η απένταξη του βιολογικού ήταν μόνο η αρχή...

Π.Πατερέλλης: Φόβοι ότι η απένταξη του βιολογικού ήταν μόνο η αρχή...

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/perivallon/ektos-o-viologikos-notias-mytilinis-apentaxi-ap-tomeako" style="text-align: justify;" target="_blank">Η δημοσιοποίηση της απόφασης, του Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας, για απένταξη απ το κατασκευαστικό πρόγραμμα (ΕΠΠΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ του έργου βιολογικού καθαρισμού του Νοτίου Τμήματος της Μυτιλήνης, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για τον  Δήμο Λέσβου. Καταδικάζει τους κατοίκους των οικισμών Βαρειάς, Ακρωτηρίου Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας, Πληγωνιού, Νεάπολης, δηλαδή όλη την αναπτυσσόμενη νέα πόλη στη Μυτιλήνη, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «χαβούζα», απ την ανεξέλεγκτη διάθεση λημμάτων, ολόκληρη η παραλία απ την Βαρειά μέχρι το αεροδρόμιο.

 
Ως αιτία της απένταξης προβάλλονται οι λόγοι της ανωριμότητας του έργου λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης σε συνδυασμό με τις επιβεβλημένες περικοπές, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.  Η παράταξή μας δύο χρόνια τώρα είχε επισημάνει  το πρόβλημα «κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου», προκάλεσε μάλιστα ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. με αντικείμενο την έγκαιρη προετοιμασία των μεγάλων έργων του Δήμου, μάταια όμως, γιατί όπως αποδείχθηκε, η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής δεν επέτρεψε να καταστεί το έργο ώριμο και συνεπώς χωρίς κίνδυνο απένταξης απ το πρόγραμμα. 
 
Δυστυχώς για τον τόπο, η ανεπάρκεια του Δημάρχου και των συνεργατών του (τι άλλο να πει κανείς αφού είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα χωρίς Αντιδήμαρχο έργων!)  μας κληροδοτεί μύρια όσα προβλήματα και πάει πίσω τον σχεδιασμό των βασικών έργων υποδομής, για τον οποίο κοπίασαν και κατεύθυναν οι προκάτοχοί τους. 
 
Επειδή υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι την απένταξη του βιολογικού του νοτίου τμήματος της Μυτιλήνης, θα ακολουθήσουν (με υπαιτιότητα της Δημοτικής μας αρχής) και άλλα σημαντικά έργα με ουσιαστική απώλεια πόρων για το 2013 που είναι έτος εφαρμογής των κανόνων ν+2 και ν+3, καλούμε τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να «καθίσουμε όλοι στο τραπέζι» να βρούμε λύσεις και να πιέσουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών. Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς προέχει όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη της συνεννόησης.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία που οδηγεί σε απώλεια πόρων.  Όλοι εμείς που συναπαρτίζουμε την δημοτική παράταξη «ΛΕΣΒΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» μένουμε στη διάθεση του Δημάρχου να συλλειτουργήσουμε στο υπόλοιπο της θητείας του επ’ ωφελεία του Δήμου και των δημοτών και να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα και τους αριθμούς της αλήθειας αφοσιωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων. Είμαστε εδώ να συνεισφέρουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στηρίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για το καλό του τόπου. Αν όλα αυτά δεν τα αντιληφθεί ο κύριος Δήμαρχος & επιλέξει τη λογική της ίντριγκας και του θεαθήναι, θα μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος  που έβλαψε (όπως όλα δείχνουν : ανεπανόρθωτα) αυτόν τον τόπο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.   
 
Ο επικεφαλής της παράταξης 
Πατερέλλης Παντελής

Μοιράσου το άρθρο!