Πολιτική

29/07/2012 - 13:25

Π.Πατερέλλης καταγγέλλει αδιαφορία Δήμου Λέσβου για τα αδέσποτα

Π.Πατερέλλης καταγγέλλει αδιαφορία Δήμου Λέσβου για τα αδέσποτα

Μ

ε επιστολή του προς το Δήμαρχο Λέσβου και αρμόδιους Αντιδήμαρχους (Τσακίρη και Βατό)   ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική Πορεία» Π. Πατερέλλης καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το κέντρο αδέσποτων ζώων.

Αναλυτικά η επιστολή

 

Προς: Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημ. Βουνάτσο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Κορδώνη
Αντιδημάρχους κ.κ Ι. Βατό, Ι. Τσακίρη
 
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των φιλοζωικών συλλόγων του τόπου αλλά και πολλών ευαισθητοποιημένων συνδημοτών μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο αδέσποτων ζώων του Δήμου Λέσβου. Σύμφωνα με επιστολή που έχουν στείλει τα μέλη της 5μελούς επιτροπής που συγκροτήσατε και υπογράφει η Πρόεδρος κ. Κοπτερού, για την διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων ζώων προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής η επιτροπή έχει αναστείλει την λειτουργία της λόγω της μη εκταμίευσης του εγκεκριμένου από το δημοτικό συμβούλιο ποσού των 28.000 ευρώ περίπου για την λειτουργία του κέντρου αδέσποτων ζώων. Επίσης μεγάλη κουβέντα έγινε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τις στειρώσεις από εθελοντές κτηνιάτρους και την διαμάχη που ξέσπασε με τους τοπικούς κτηνιάτρους.
            Μάλιστα εδώ να προσθέσω ότι αρκετοί δήμοι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα και επιχορηγήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία (για ενημέρωση σας επισυνάπτω σχετικό έγγραφο). 
            Κατόπιν των παραπάνω ερωτούμε:
            Γιατί ο Δήμος Λέσβου αν και στην δημοτική του αρχή βρίσκεται Αντιδήμαρχος κτηνίατρος στο επάγγελμα δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το θέμα αυτό που απασχολεί πολλούς συνδημότες μας λόγω και της ανεξέλεγκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το θέμα των αδέσποτων ζώων;
            Γιατί όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας της πενταμελούς επιτροπής του κέντρου, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν, παραιτούνται; Μάλιστα είναι γνωστό ότι είχαν οριστεί από εσάς και κάποιοι ήταν και συνυποψήφιοι σας.
            Τι ενέργειες θα κάνει ο Δήμος Λέσβου ώστε το Κέντρο να λειτουργήσει κανονικά και να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε;
            Σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στις αρχές αυτού του χρόνου, περιγράφονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες των δήμων γύρω από την λειτουργία των κέντρων αδέσποτων ζώων και λόγω και της κατάστασης που επικρατεί τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και σε πολλές Δ.Ε. ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του με την συμμετοχή της πενταμελούς επιτροπής, η οποία  έχει αναστείλει την λειτουργία της, για να εξευρεθεί λύση για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του κέντρου.
 
Από την παράταξη
«Λέσβος Δημιουργική Πορεία»
Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΒΟΧ4Β-ΨΒ6-signed.pdf 157.75 KB

Μοιράσου το άρθρο!