Πολιτική

03/05/2013 - 23:46

Π.Πατερέλλης: Πότε επιτέλους θα δοθεί η πάγια προκαταβολή στους προέδρους;

Π.Πατερέλλης:Πότε επιτέλους θα δοθεί η πάγια προκαταβολή στους προέδρους;

 

Ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός. σύμβουλος κ. Παντελής Πατερέλλης, με αφορμή το ζήτημα της Παγίας Προκαταβολής, η μη καταβολή ως τώρα της οποίας έχει παραλύσει κάθε έννοια δημοτικού ενδιαφέροντος στα χωριά της Λέσβου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 

«Χρονιάρες μέρες, όπου υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε πασχαλινές ευχές, η παράταξή μας αναγκάζεται να φέρει στην δημοσιότητα το ζήτημα της Πάγιας Προκαταβολής, πρωταρχικής σημασίας για τα Τοπικά Διαμερίσματα (πρώην Κοινότητες), που δημιουργείται απ την μη εισέτι καταβολή της, παρόλο που φτάσαμε ήδη στον μήνα Μάιο. Πρόκειται για μικρό ποσό, αρχικά ήταν 1.000 ευρώ κατ έτος και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνήσαμε να γίνει 4.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά τα Τοπικά Διαμερίσματα επιμελούνται τα απολύτως απαραίτητα που αφορούν την καθημερινότητα των χωριών.

Δυστυχώς πάρα το ότι, καιρό τώρα ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός, η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Λέσβου δεν εκταμιεύει το ποσό με αποτέλεσμα ούτε ένα σακί τσιμέντο, ούτε λίγο ασβέστη να μπορούν να αγοράσουν, για στοιχειώδη ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων στα χωριά ενόψει μάλιστα του Πάσχα!

Εδώ και καιρό αφότου άρχισε να «φυλλορροεί» η παράταξη του κ. Βουνάτσου με παραιτήσεις αντιδημάρχων και να δημιουργούνται μύριες όσες αγκυλώσεις στην διαχείριση των Δημοτικών μας πραγμάτων, τόσο εμείς,  αλλά όπως διαπιστώνουμε και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον του τόπου και των δημοτών, προσπαθούμε να επιδιώκουμε το εφικτό, βοηθώντας έτσι να μην παραλύσει εντελώς ο Δήμος.

Όμως φαίνεται ούτε τις ομόφωνες αποφάσεις που καταλήγουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει την διάθεση να υλοποιεί η Δημοτική μας Αρχή.

Δημοσιοποιώντας το ζήτημα κάνουμε έκκληση στον Δήμαρχο να επιληφθεί ο ίδιος του θέματος ώστε να ξεμπλοκάρει αυτό το πολύ απλό κατά τα άλλα επί μέρους θέμα. Ακόμη τον καλούμε να υλοποιήσει την επίσης ομόφωνή μας απόφαση τα μικροέργα στους πρώην «Καποδιστριακούς» Δήμους του νησιού να γίνονται κατά 50% απ την κεντρική Υπηρεσία και το άλλο 50% τοπικά απ τον εναπομείναντα  μηχανισμό στις έδρες των πρώην Δήμων, που ούτως ή άλλως παραμένει ανενεργός.

Η παράταξή μας χωρίς να αποποιείται τον απ το Σύνταγμα απορρέοντα ρόλο της ως όργανο ελέγχου, προσπαθεί να υποστηρίζει την καθημερινή λειτουργία του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών, των οποίων δυστυχώς και αυτών το κριτήριο και η αισθητική έχει αμβλυνθεί και αναγκάζονται να σιωπούν, απογοητευμένοι  απ την αθλιότητα του Δήμου και την απραξία -  ηθελημένη  ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής» η οποία δυστυχώς για τον κύριο Δήμαρχο δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από τον  Καλλικράτη «Κακοκράτη» όπως συνηθίζει επικοινωνιακά να λέει.

Κάποτε και η επικοινωνία μας εγκαταλείπει….

                                 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΛΕΣΒΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΛΗΣ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!