Πολιτική

24/07/2013 - 14:03

Π.Πατερέλλης: σκουπίδια, εγκατάλειψη και απένταξη ποδηλατοδρόμων από ΕΣΠΑ

yle="text-align: justify;">Διάχυτη σε όλο το νησί είναι η πλέον η βέβαιη πεποίθηση των δημοτών ότι η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά «τα έχει παρατήσει». Σκουπίδια και εγκατάλειψη κυριαρχούν παντού σε κάθε γωνιά της Λέσβου.  Μας εκμυστηρεύονται γνωστοί και φίλοι ότι αισθάνονται πολύ άσχημα με τους φιλοξενούμενους τους από άλλα μέρη για την κατάντια μας.  Πάμπολλες και οι καταγγελίες από επισκέπτες, που φεύγουν απ το νησί με τις χειρότερες εντυπώσεις Απεναντίας όσοι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη της  Ελλάδας, ακόμη και στη γειτονική Χίο , αλλά Λήμνο έρχονται με τις καλύτερες εντυπώσεις απ την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημόσιες υποδομές, η καθαριότητα τους και η φροντίδα που καταβάλλουν οι εκεί δημοτικοί άρχοντες. Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται : «μα και εκεί δεν έχουν τον «Κακοκράτη» του κ. Βουνάτσου? Πως αυτοί τα καταφέρνουν»? και λογικά καταλήγουν : δεν φταίει μόνο ο νόμος και η οικονομική κρίση αλλά και οι άνθρωποι που επιλέξαμε να διαχειριστούν τα δημοτικά μας πράγματα.

Ως υπηρέτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εμείς απ την παράταξη «ΛΕΣΒΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» αισθανόμαστε άβολα και αμήχανα μπροστά σε αυτό το τέλμα.  Μολονότι δεν έχουμε την ευθύνη διαχείρισης,  γνωρίζουμε ότι οι αγανακτισμένοι δημότες καταλογίζουν και σε μας μέρος των ευθυνών. Μέλημά μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας και γι αυτό προσπαθούμε και όχι να ελέγχουμε για να ελέγχουμε. Κάνοντας λοιπόν την αυτοκριτική μας προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό, με τον τρόπο που ασκούμε αντιπολίτευση να μην γινόμαστε τροχοπέδη αλλά να συμβάλλουμε στο να βρίσκονται λύσεις έστω με βάση τις αδυναμίες  που παρουσιάζει  σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Όμως ούτε και στην δική μας «καλή θέληση» ανταποκρίνονται ο κ Βουνάτσος και οι συνεργάτες του (όσοι του έμειναν πλέον ).  Σηκώνουν τα χέρι αψηλά και μετακυλούν σε άλλους φορείς η φυσικά πρόσωπα  τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους. Τι έγινε με το Στάδιο Μυτιλήνης, τι έγινε με τα λιμάνια Σιγριου και Μυτιλήνης  και ειδικά τις πύλες εισόδου Πέτρας και Πλωμαρίου, τι έγινε με τον Βιολογικό της Νότιας πόλης, τι έγινε με την αγροτική οδοποιία, τι έγινε με τα περιφερειακά παρκινγκ, τι έγινε με τις αναπλάσεις περιοχών , τι έγινε με τόσα έργα που με θλίψη βλέπουμε να απεντάσσονται απ τα προγράμματα και το ΕΣΠΑ, τι έγινε τελικά με τους ποδηλατοδρόμους του αεροδρομίου και της Επάνω Σκάλας!

Γι αυτό το τελευταίο και την εξέλιξη της απένταξής του, δεν λυπούμαστε απλά αλλά αγανακτούμε με την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής. Δύο χρόνια στα δημοτικά συμβούλια προτείνουμε εφικτές λύσεις για το ζήτημα των ποδηλατοδρόμων που ουσιαστικά ήταν  από πρίν  «έτοιμο- ώριμο» με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 13 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης που είχαν διασφαλιστεί από το καλοκαίρι του 2010 και σήμερα θα απορροφηθούν από ώριμα έργα των άλλων Δήμων του Βορείου Αιγαίου.   Το φόρτωσαν κι αυτό όπως και το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Νότιας πόλης σε ειδήμονα να το «τρέξει» στις τελικές λεπτομέρειές του στο Υπουργείο στην Αθήνα και να το αποτέλεσμα: Το έργο χάνεται μαζί και οι εγκεκριμένες ήδη  πιστώσεις. Αν είναι δυνατόν:  πρυτάνευσε λέει η άποψη να μην πειραχθεί η φύση και η παραλία!!! Και βέβαια η Δημοτική αρχή αφού απαλλάχθηκε και απ αυτήν την υποχρέωση εφησύχασε. ΝΤΡΟΠΗ, τι άλλο να πει κανείς.

 

Ο Επικεφαλής της παράταξης

Λέσβος Δημιουργική Πορεία

Παντελής Πατερέλλης

Μοιράσου το άρθρο!