Πολιτική

12/02/2014 - 13:18

Πρόεδρος ο Σωτήρης Ζαμτράκης

Ο

Σωτήρης Ζαμτράκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, από τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ενώ αναμένεται μέχρι την Παρασκευή που λήγει η θητεία του απερχόμενου προέδρου να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομά του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Το τοπίο φαίνεται ότι ξεκαθάρισε οριστικά τις τελευταίες ημέρες, αφού υπήρξε επαφή με τον πρώην δήμαρχο Γέρας. Ο ίδιος επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά ότι αποδέχεται την πρόταση της ΑΔΑ και ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μου, αναφέρει ο Σ. Ζαμτράκης, πριν από μία εβδομάδα περίπου, ίσως και λίγο περισσότερο, και με ρώτησαν αν επιθυμώ ακόμη να αναλάβω τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Η απάντησή μου ήταν θετική και τώρα περιμένω να ανακοινωθεί επίσημα η τοποθέτησή μου και να μπουν οι σχετικές υπογραφές. Εκτός απροόπτου, αυτό θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες».
Ως γνωστόν, το προηγούμενο διάστημα, υπήρξε έντονη φημολογία ότι θα παραμείνει στη θέση του ο Κώστας Κορδώνης, ο οποίος είχε δηλώσει και δημόσια την επιθυμία αυτή για να ολοκληρώσει και τις παρεμβάσεις που είχε ξεκινήσει.
Όπως ανέφερε σε τελευταία του δήλωση ο Κ. Κορδώνης, ακόμη και αν αντικατασταθεί, κάτι που θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι σχεδόν βέβαιο, η Λιμενική Επιτροπή θα εξακολουθεί να λειτουργεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται και από μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., θα συνεχίσει την προσπάθεια.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικατασταθώ, άλλωστε δεν είχα κάποια σχετική ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι η θητεία μου θα ανανεωθεί.
Αυτό που θέλω να γίνει αντιληπτό, κυρίως από τους καταστηματάρχες της προκυμαίας, είναι το γεγονός ότι η προσπάθεια για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και για τη βελτίωση της εικόνος της προκυμαίας θα συνεχιστεί από άλλα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, όπως το Μιχ. Μπάκα και τον Στ. Κραουνάκη, οι οποίοι εκπροσωπούν φορείς και δεν θα αντικατασταθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο».


Μαρία Χατζηγεωργίου /εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!