Πολιτική

16/11/2019 - 16:21

Πρόεδρος ΠΕΔ ο Στρατής Κύτελης

Στην ΠΕ∆  (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Βορείου Αιγαίου,  συμμετέχουν 21 μέλη : οι 11 δήμαρχοι των νησιωτικών  δήμων και ∆ημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν  στο ∆ημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν οι 11 Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και 57 Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλα τα νησιά.

Υπενθυμίζουμε ότι στις  εκλογές  στο Δημοτικό Θέατρο για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης πήραν μέρος πέντε ψηφοδέλτια  και εξελέγησαν οι 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν είναι : – Δημήτρης Βαρβαγιάννης (Δήμος Μυτιλήνης), Παναγιώτης Αναγνώστου (Δήμος Χίου) και Γιάννης Καραβασίλης (Δήμος Χίου) με το ψηφοδέλτιο “Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο” – Μιχάλης Μαμάκος (Δήμος Μυτιλήνης), Κώστας Τριαντάφυλλος (Δήμος Χίου) και Ιωάννα Κατανάκη (Δήμος δυτικής Λέσβου) με το ψηφοδέλτιο “Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο” – Κώστας Βογιατζής (Δήμος δυτικής Σάμου) και Κώστας Καραγεωργίου (Δήμος ανατολικής Σάμου) με το ψηφοδέλτιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” – Στρατής Ζαφείρης (Δήμος δυτικής Λέσβου) με το ψηφοδέλτιο “Συνεργασία για το Βόρειο Αιγαίο” – Νίκη Τσιριγώτη (Δήμος Μυτιλήνης) με το ψηφοδέλτιο “Λαϊκή Συσπείρωση για το Βόρειο Αιγαίο”.

Σήμερα μετά  από μία συνεδρίαση με εντάσεις, ενστάσεις και διαφωνίες, στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης εξελέγη Πρόεδρος.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας τέθηκαν δύο υποψηφιότητες αυτή του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρόν 17 ατομα  από τα 21  μέλη και η κάλπη έβγαλε ένα λευκό και ισοψηφία μεταξύ των δύο μονομάχων οι οποίοι έλαβαν από 8 ψήφους. (Από τη Λέσβο απουσίαζε ο Μιχάλης Μαμάκος καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό). Λευκό ψήφισε όπως δήλωση η Νίκη Τσιριγώτη. 

Έτσι η εκλογή του Προέδρου τη ΠΕΔ τέθηκε σε κλήρωση ανάμεσα σε Στρατή Κύτελη και Δημήτρη Μαρινάκη.

 H κλήρωση ευνόησε τον Στρατή Κύτελη! 

Εκλέχτηκαν επίσης:

Αντιπρόεδρος Σταμάτης Καρμαντζης   (Δήμαρχος Δ.Σαμου)

Γραμματέας Στέφανος Βογιατζής  (Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου)

 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Συνάνης / Lesvosnews.gr  οταν  ξεκίνησε η διαδικασία της εκλογής Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών του Προεδρείου, η πλευρά Μαρινάκη ενώ είχε αποδεχθεί τη διαδικασία της κλήρωσης, άρχισε να μιλά για μη νόμιμη διαδικασία και για ακύρωση της εκλογής του Στρατή Κύτελη.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των αντιπάλων συνδυασμών που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφού η διαδικασία συνεχίστηκε έστω και με την αποχώρηση κάποιων Δημάρχων της παράταξης Μαρινάκη

Μοιράσου το άρθρο!